Reciclar tecnologia en una vella nau modernista

16/09/2017 - 08:49

La Fundació Trinijove s’encarrega de la rehabilitació d’una nau modernista de propietat municipal que es convertirà en un centre de gestió i recuperació d’equips informàtics i tecnològics per cedir-los a entitats socials.

La nau, de propietat municipal, es troba al carrer de Pujades, entre els carrers d’Àvila i de Badajoz, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, i s’està reformant i adaptant per al nou ús, respectant-se els trets arquitectònics més valuosos.

Al seu interior, d’uns 600 metres quadrats, s’habilita un gran espai diàfan per a la gestió i el reciclatge dels equips obsolets i dues sales de formació per als cursos de reutilització i reciclatge de material informàtic, dirigit a joves del districte.

El regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha afirmat: “La política d’inversió en el patrimoni industrial del 22@ no té precedents i permet que dins del districte es consolidi una ecologia de treball el més diversa possible i també tot tipus d’economia solidària.”


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Notícia

Investigadors de la UPC treballen en el disseny i fabricació d'esculls artificials a partir de material de rebuig de la indústria, per ser reproduïts a gran escala amb impressió 3D. L’objectiu és protegir els entorns costaners dels efectes del canvi climàtic i accelerar la restauració dels ecosistemes danyats amb solucions d’economia circular

Butlletí