La revetlla de Sant Joan va deixar tones de residus a les platges

Font: AMB.cat

05/07/2017 - 10:44

L'AMB va recollir un total de 29 tones de residus de les platges metropolitanes durant les 24 hores posteriors a la revetlla de Sant Joan d'enguany, a les quals cal afegir 20 tones més de residus recollits només a la ciutat de Barcelona pels serveis municipals de neteja. Unes dades per fer reflexionar: és més net qui més neteja o qui menys embruta ?

El dispositiu de neteja especial posterior a la revetlla de Sant Joan engegat per l'AMB va començar cap a les 6 h de la matinada i tenia com a objectiu deixar les platges en perfecte estat per al bany a les 10 h. Les tasques van transcórrer amb normalitat gràcies al recolzament de la policia local de cadascun dels municipis, i entre les 8.30 i 9.30 h gairebé totes les platges estaven llestes. L'excepció va ser Castelldefels on, en algunes zones, es va continuar treballant fins les 12 h. Un cop preparades per al bany, al llarg del dia es van continuar recollint residus i efectuant feines de repàs.

Durant les 24 hores posteriors a la revetlla es van recollir un total 29,4 tones estimades de residus al conjunt de les platges metropolitanes, sense comptar les de Barcelona. L'any passat la xifra va ser similar i es va situar en 29,3 tones.

Les tasques neteja van consistir a garbellar una banda de 20 metres d'amplada a la vora del mar o tota l'amplada de la sorra sempre que fos possible. Als municipis amb molta afluència de públic, com Gavà i Castelldefels, no es va poder fer la neteja amb maquinària i els residus es van recollir manualment.

El Grup de treball d'Educació per la Sostenibilitat de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha reflexionat sobre la problemàtica en una reunió recent i caldria valorar deixar les platges brutes alguna revetlla per fer patent el problema. Podeu aportar la vostra opinió a través de les xarxes socials fent esment a @sosteniblecat o @xarxasost.


 

Municipis: 
Baix LlobregatCastelldefels
BarcelonèsBadalona
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

L'equip guanyador, Plogging Revolution, representarà Espanya al mundial al Japó.

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Butlletí