Barcelona celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

16/06/2017 - 16:34

Del 10 de juny a l'1 de juliol, diverses entitats i equipaments de Barcelona coorganitzem una programació d’activitats relacionades amb l’eficiència, l’estalvi  i la sobirania energètica per fomentar el nostre exercici com a ciutadans compromesos.

Aquests dies, se celebra a tot Europa la Setmana de l’Energia Sostenible. Des del 2005, aquesta iniciativa es duu a terme per conscienciar, difondre bones pràctiques, inspirar noves idees i construir aliances que contribueixin a complir els objectius energètics i climàtics de la Unió Europea.

Barcelona se suma a aquesta iniciativa amb visites i activitats sobre l’eficiència, l’estalvi i la sobirania energètica. En realitat, a la ciutat les activitats se celebren durant un lapse més ampli que una setmana, concretament entre el 10 de juny a l’1 de juliol. Aquestes tenen lloc a diversos barris i s’adrecen a tot tipus de públics.

Durant aquest període, els participants poden, per exemple, visitar equipaments i habitatges eficients, conèixer els seguidors solars de la seu del districte de Gràcia, passejar pel Parc de les Rieres d’Horta i entendre el funcionament de les seves plaques fotovoltaiques, o fins i tot, descobrir de quina manera el crematori de Montjuïc recupera energia durant el procés d’incineració.

Les entitats implicades en aquest gran esdeveniment han organitzat així mateix tallers pràctics per entendre i interpretar una factura elèctrica, construir una placa solar de viatge, cercar idees per estalviar energia o per millorar l’eficiència energètica d’un habitatge. El programa també inclou alguns tallers adreçats a públic familiar.

La informació detallada del programa es pot consultar en aquest enllaç.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Butlletí