26a Setmana del Medi Ambient de Terrassa

dilluns, 5 juny, 2017 - 00:00 a diumenge, 11 juny, 2017 - 23:59

Aquesta nova edició de la Setmana del Medi Ambient de Terrassa versarà sobre "la prevenció i la gestió dels residus" i amb el lema: "Prevenir i reciclar els residus, la millor opció!". 

Volem reflexionar sobre la generació de residus, la seva quantitat i la complexitat que comporta gestionar-los, reutilitzar-los, reciclar-los i eliminar-los. Cada cop hi ha més residus, de més diversitat i complexitat per a gestionar-los, i en alguns casos, no sabem que fer-ne. Processos més complexes que necessiten la col·laboració de la ciutadania per a garantir un bon reciclatge, que garanteixi un bon tractament i la eliminació correcte dels no reciclables. A més dels impactes ambientals que comporta els diferents processos de gestió, cada vegada els costos econòmics son majors, per tant, com millor i més reciclem podem reduir aquestes despeses.

I a la col·laboració ciutadana, cal afegir els canvis en la indústria envasadora amb millors comportaments ambientals reduint la quantitat i diversitat d’envasos generats, les normatives que ajudin a condicionar la generació i les administracions que han de garantir i millorar la prevenció i la gestió.

Una de les primeres accions són els hàbits de consum i compra responsable, la separació correcte en origen, o sigui, a cada domicili. També a les activitats comercials i econòmiques que han d’afavorir aquesta compra responsable i sostenible. Les entitats i col·lectius diversos, que han d’afavorir i practicar la responsabilitat compartida en els temes de sostenibilitat ambiental en la promoció de les seves activitats, on la prevenció i gestió dels residus ha de ser una prioritat.

Com sempre la Setmana és un moment per a reflexionar i per a fer un pas per a avançar en la millora de tots aquells aspectes relacionats amb el Medi Ambient des de l’acció local fins la global.

A més de fer diferents activitats cada dia ens hem proposat fer accions sobre cada vector ambiental per a millorar la nostra ciutat tot esperant el compromís actiu de la ciutadania des de cada àmbit. Accions que recomanem per cada dia però que volem consolidar al llarg de tot l’any.

Us convidem a gaudir, pensar, participar i sobretot col·laborar amb els objectius que es plantegen on la ciutadania és fonamental per a garantir la qualitat de vida de tothom i una ciutat i planeta més sostenible, però cal recordar que no és la única responsable per a millorar, tots els sectors i àmbits tenen una responsabilitat compartida i que no poden defugir, i carregar la responsabilitat sobre un sol àmbit.

PROGRAMA

Agenda


 

Organitzador: 
Ajuntament de Terrassa
Categories: 
Educació ambiental
Terra

Relacionats

Article

El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat a Terrassa 2023/24 inclou 66 tallers pels cicles d'infantil, primària i secundària. La majoria de centres educatius de Terrassa han incorporat al seu currículum el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat (PEST), que cada curs ofereix l'Ajuntament a través del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat.​

Article

Granollers programa activitats per sensibilitzar sobre el medi ambient i l’acció climàtica. Commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient i adhesió a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Acte
05/06/2023 - 00:00
Terrassa

Butlletí