Sant Sadurní d'Anoia organitza la jornada Tècniques sostenibles en viticultura per mitigar el canvi climàtic

30/05/2017 - 09:53

L'objectiu de la jornada va servir per presentar alternatives viables en viticultura per reduir l'impacte del canvi climàtic i també es van lliurar els premis 'II Concurs d'Idees innovadores pel canvi climàtic al Penedès'.

L'Escola de Viticultura d'Espeills va acollir la jornada Tècniques sostenibles en viticultura per mitigar el canvi climàtic 

La jornada, organitzada pel servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní i el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, va comptar amb la presència del regidor de Medi Ambient, Toni Sisternas i la van presentar Xavier Vidal, director de l'Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech i Jordi Gual, tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.

L'objectiu era treballar alternatives viables en viticultura per reduir l'impacte del canvi climàtic. En aquest sentit les ponències van ser  'Promoure biodiversitat a la vinya (Projecte Biodivine)a càrrec d' Enric Bartra, de l'Institut Català de la Vinya i el Vi i 'La nova agricultura tradicional', a càrrec de la periodista de Televisió de Catalunya Cori Calero, que forma part de l'equip del programa Espai Terra.

També es van lliurar els premis 'II Concurs d'Idees innovadores pel canvi climàtic al Penedès' als treballs 'Utilització d'ànecs corredors per a reduir les plagues de la vinya i adobar el sòl' d'Arcadi Tarré i Laia Bonet, alumnes de 4t d'ESO de l'Intermunicipal; i 'Fitodepuració d’aigües al celler mitjançant aiguamolls' de Cristina Boada i Llamas i Indira Carpintero.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La majoria de ponències del congrés se centren en la fitopatologia sostenible i en aspectes innovadors com la substitució del diòxid de sofre per olis essencials encapsulats o l’estimulació de la vinya amb llevats inactius per incrementar, per exemple, els tanins.

Article

El passat 22 de març l'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech va acollir la Jornada Tècnica i lliurament de premis del IV concurs sobre Idees Innovadores pel Canvi climàtic i viticultura al Penedès.

Notícia
Unió de Pagesos impulsa el Pacte per a l'adaptació al canvi climàtic en el marc del projecte LIFE Clinomics

El Pacte aposta per promoure una agricultura i ramaderia més resilient d'acord amb els nous escenaris del canvi climàtic, per mantenir la qualitat de la producció i la seguretat alimentàries. També, per fomentar una gestió dels boscos que augmenti la resistència i la resiliència de les masses forestals al canvi climàtic, n'incrementi el seu paper en el cicle de l'aigua i contribueixi a la prevenció d'incendis forestals, alhora que fomenti l'ús de productes forestals.

Butlletí