Sentmenat, Polinyà i Palau-Solità i Plegamans estudien mancomunar el servei de neteja

10/05/2017 - 13:37

Els tres municipis planegen compartir tant la neteja viària com la recollida i el tractament de residus. L’objectiu de mancomunar aquests serveis municipals és el de compartir recursos i millorar el servei. Per això també s’estudiarà la implantació de models nous de recollida de residus, com per exemple el porta a porta, un mètode amb el qual s’incrementaria la recollida selectiva de residus i, per tant, l’índex de reciclatge.

L'alcaldessa de Sentmenat, Montserrat Rueda; l’alcalde de Polinyà, Javier Silva; i l’alcaldessa de Palau-Solità i Plegamans, Teresa Padrós, s’han reunit per a estudiar la possibilitat de mancomunar els serveis de neteja viària i de recollida i tractament de residus.

A la reunió, que ha tingut lloc a l’Ajuntament polinyanenc, també hi han assistit la regidora de Territori de Polinyà, Felisa Garcia, i la regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental de Palau-Solità i Plegamans, Luisa Fernández. Estava prevista també l’assistència de la regidora de Residus Urbans, Neteja Viària i Deixalleria de Sentmenat, Josefina Olivé, que va haver d’excusar-se per problemes de salut.La unió de forces dels tres municipis també suposaria una optimització dels recursos dels quals es disposa actualment.

De cara al ciutadà aquesta iniciativa comportaria altres beneficis directes com, per exemple, l’ampliació del servei de les deixalleries. “Apostem per mancomunar serveis per a millorar la qualitat d’aquests aprofundint en el concepte d’economies d’escala que ens permetin, en aquest cas, compartir maquinària i altres recursos. La sintonia entre els tres municipis és total i estem oberts a altres incorporacions”, ha explicat l’Alcalde de Polinyà, Javier Silva.

Els tres municipis tenen contractats els serveis de neteja i recollida de residus fins a finals de 2018 i, per tant, aquesta és la data amb la qual es treballa per a arribar a un acord. De moment, el següent pas serà una reunió amb el Consorci de Residus del Vallès Occidental per a treballar el tema conjuntament.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Després d’haver-se instaurat amb èxit als barris de Bruguers, La Sentiu i Les Panes, la recollida de residus porta a porta arriba ara al centre de Gavà.

Notícia

El govern municipal, després d’estudiar les possibilitats i requisits  dels dos sistemes de recollides selectiva més eficients (els contenidors intel·ligents i el porta a porta) ha optat per instaurar el sistema de contenidors intel·ligents

Notícia

L’Ajuntament de Viladecans ha fet un pas endavant en la seva campanya per promoure el compostatge cassolà amb la cessió de compostadors a les llars. La iniciativa vol sumar un centenar de famílies a l'aprofitament directe de les restes de cuina i de jardí per convertir-les en adob natural que es pugui fer servir a les pròpies cases i, així, fer realitat l’eslògan d'aquest programa, Viladecans tanca el cicle. 

Butlletí