DIA INTERNACIONAL DE LA DIVERSITAT BIOLÒGICA

dissabte, 22 maig, 2021 - 00:00 a 23:59

#Biodiversitat

La Secretaria de la Convenció sobre la Diversitat Biològica es complau en anunciar l’eslògan del Dia de la Biodiversitat 2021: “Som part de la solució”. L’eslògan es va escollir com a continuació de l’impuls generat l’any passat sota el tema general, “Les nostres solucions estan a la natura”, que va recordar que la biodiversitat continua sent la resposta a diversos reptes de desenvolupament sostenible. Des de solucions basades en la natura fins al clima, els problemes de salut, la seguretat alimentària i de l'aigua i els mitjans de vida sostenibles, la biodiversitat és la base sobre la qual podem reconstruir millor.

Donada la pandèmia COVID-19 en curs, es commemorarà el Dia de la Biodiversitat 2021 mitjançant una campanya només en línia. Esteu en la millor posició per saber quines campanyes de sensibilització i quines crides a l’acció són factibles al vostre nivell nacional.

En l’actualitat, la gran diversitat biològica de la Terra està essent alterada pels éssers humans. Des de l’aparició de l’agricultura (fa aproximadament uns 10.000 anys) i fins la revolució industrial dels últims tres segles, els humans hem anat modificant els paisatges, a vegades, de manera irreversible. Des de talar arbres, fins a moure muntanyes per fer carreteres o construir-hi habitatges, o esgotar els recursos pesquers, etc. Aquest dia neix amb la intenció de conscienciar la població de la importància de preservar la diversitat biològica, fruit de milers de milions d’anys d’evolució.

Les Nacions Unides han proclamat el 22 de maig Dia Internacional de la Diversitat Biològica (BID) per augmentar la comprensió i el coneixement dels temes de biodiversitat. Quan es va crear per primera vegada per la Segona Comissió de l'Assemblea General de l'ONU a finals de 1993, 29 de desembre (la data d'entrada en vigor del Conveni de Diversitat Biològica), va ser designat el Dia Internacional de la Diversitat Biològica. Al desembre de 2000, l'Assemblea General de l'ONU adoptat el 22 de maig com el BID, per commemorar l'adopció del text de la Convenció el 22 de maig de 1992 per l'Acta Final de Nairobi de la Conferència per a l'aprovació del text acordat del Conveni sobre la Diversitat Biològica. Això es va fer en part perquè era difícil per a molts països per planificar i dur a terme celebracions adequades per a la data de 29 de desembre, atès el nombre de dies festius que coincideixen en aquesta època de l'any.

Us podeu descarregar la imatge gràfica de la campanya a l'enllaç.


 

Categories: 
Biodiversitat
Educació ambiental

Relacionats

Entrevista

Eli Bonfill és oceanògrafa i divulgadora científica marina a Placton Divulgació, una empresa de serveis de divulgació i consultoria marina que va néixer el 2012. Anys més tard, van impulsar Plàncton Diving, un centre de submarinisme i snorkel, on formen en aquestes dues disciplines i a més, també participen en projectes de ciència ciutadana i ofereixen activitats a escoles.

Acte
12/12/2021 - 11:00
Parc de l’Aranya de Vacarisses
Notícia

L’objectiu del projecte,  liderat per un equip interdisciplinari del grup de recerca Coneixement i Didàctica (CODI) de la Universitat de Vic és que els nens i les nenes que hi participin puguin tenir una experiència ambiental autèntica. És a dir, que puguin recollir dades ambientals reals, que prenguin decisions a partir d’aquestes dades i que puguin fer accions que ajudin a millorar la biodiversitat del pati.

Butlletí