DIA MUNDIAL DE LES AUS MIGRATÒRIES

dissabte, 13 maig, 2023 - 00:00 a 23:59

#DiaAusMigratories @WMBD

El Dia Mundial de les Aus Migratòries (WMBD) es va iniciar el 2006 i és una campanya anual de conscienciació que subratlla la necessitat de la conservació de les aus migratòries i els seus hàbitats. Té un abast global i és una eina eficaç per ajudar a augmentar la consciència mundial sobre les amenaces que enfronten les aus migratòries, la seva importància ecològica, i la necessitat de la cooperació internacional per a la seva conservació.

Cada any la gent de tot el món prenen mesures i organitzar esdeveniments públics com ara festivals d'aus, programes d'educació, exposicions i excursions d'observació d'aus per celebrar WMBD. Totes aquestes activitats també es poden dur a terme en qualsevol moment de l'any, ja que els països o regions d'observació del pic de les migracions en diferents moments, però el dia principal de les celebracions internacionals és del 10 de maig.


Aigua i la importància per les aus migratòries 

La campanya del Dia Mundial de les Aus Migratòries d'enguany se centrarà en el tema de l'aigua i la seva importància per a les aus migratòries.

L'aigua és fonamental per a la vida al nostre planeta. La gran majoria de les aus migratòries depenen dels ecosistemes aquàtics durant el seu cicle vital. Les zones humides de l'interior i la costa, els rius, els llacs, els rierols, els aiguamolls i els estanys són vitals per alimentar-se, beure o nidificar, i també com a llocs per descansar i reposar durant els seus llargs viatges.

Malauradament, els ecosistemes aquàtics estan cada cop més amenaçats arreu del món i també ho són les aus migratòries que en depenen. La creixent demanda humana d'aigua, així com la contaminació i el canvi climàtic, estan tenint un impacte directe en la disponibilitat d'aigua neta i l'estat de conservació de moltes aus migratòries.

La campanya del Dia Mundial de les Aus Migratòries de l'any vinent posarà de manifest la importància de l'aigua per a les aus migratòries i identificarà accions clau per protegir els recursos hídrics i els ecosistemes aquàtics.

Els dos dies màxims del Dia Mundial de les Ocells Migratòries 2023 seran el 13 de maig i el 14 d'octubre, reflectint la naturalesa cíclica de la migració dels ocells amb diferents períodes de migració als hemisferis nord i sud.


 

Categories: 
Biodiversitat
Educació ambiental
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Acte
30/09/2023 - 10:00
Biblioteca Collserola-Josep Miracle
Article

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

Notícia

El programa Naturalitza’t de l’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat el curs amb una trobada dels centres educatius per compartir idees i propostes. L’alumnat va exposar els projectes mediambientals treballats a classe en un mercat d’experiències a la plaça de la Vila obert a tota la ciutadania.

Butlletí