DIA MUNDIAL DE LES AUS MIGRATÒRIES

dissabte, 13 maig, 2023 - 00:00 a 23:59

#DiaAusMigratories @WMBD

El Dia Mundial de les Aus Migratòries (WMBD) es va iniciar el 2006 i és una campanya anual de conscienciació que subratlla la necessitat de la conservació de les aus migratòries i els seus hàbitats. Té un abast global i és una eina eficaç per ajudar a augmentar la consciència mundial sobre les amenaces que enfronten les aus migratòries, la seva importància ecològica, i la necessitat de la cooperació internacional per a la seva conservació.

Cada any la gent de tot el món prenen mesures i organitzar esdeveniments públics com ara festivals d'aus, programes d'educació, exposicions i excursions d'observació d'aus per celebrar WMBD. Totes aquestes activitats també es poden dur a terme en qualsevol moment de l'any, ja que els països o regions d'observació del pic de les migracions en diferents moments, però el dia principal de les celebracions internacionals és del 10 de maig.


Aigua i la importància per les aus migratòries 

La campanya del Dia Mundial de les Aus Migratòries d'enguany se centrarà en el tema de l'aigua i la seva importància per a les aus migratòries.

L'aigua és fonamental per a la vida al nostre planeta. La gran majoria de les aus migratòries depenen dels ecosistemes aquàtics durant el seu cicle vital. Les zones humides de l'interior i la costa, els rius, els llacs, els rierols, els aiguamolls i els estanys són vitals per alimentar-se, beure o nidificar, i també com a llocs per descansar i reposar durant els seus llargs viatges.

Malauradament, els ecosistemes aquàtics estan cada cop més amenaçats arreu del món i també ho són les aus migratòries que en depenen. La creixent demanda humana d'aigua, així com la contaminació i el canvi climàtic, estan tenint un impacte directe en la disponibilitat d'aigua neta i l'estat de conservació de moltes aus migratòries.

La campanya del Dia Mundial de les Aus Migratòries de l'any vinent posarà de manifest la importància de l'aigua per a les aus migratòries i identificarà accions clau per protegir els recursos hídrics i els ecosistemes aquàtics.

Els dos dies màxims del Dia Mundial de les Ocells Migratòries 2023 seran el 13 de maig i el 14 d'octubre, reflectint la naturalesa cíclica de la migració dels ocells amb diferents períodes de migració als hemisferis nord i sud.


 

Categories: 
Biodiversitat
Educació ambiental
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Notícia

El programa Naturalitza’t de l’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat el curs amb una trobada dels centres educatius per compartir idees i propostes. L’alumnat va exposar els projectes mediambientals treballats a classe en un mercat d’experiències a la plaça de la Vila obert a tota la ciutadania.

Article

La iniciativa vol posar en valor l’espai verd més emblemàtic de la ciutat, que aplega més d’un miler d’arbres només a la zona ampliada a principis d’aquest segle. S’ha senyalitzat un recorregut que identifica 51 espècies amb informació i il·lustracions de cadascuna d’elles. Les fitxes descriptives d’aquests exemplars es poden consultar també al web municipal.​

Notícia

La primera de les activitats de preservació de l’entorn natural i de neteja es va celebrar el 5 de juny a l'entorn del riu Francolí i la Sallida.

Butlletí