Aposta conjunta per la recuperació paisatgística de la riera d’Argentona

24/04/2017 - 08:27

Els municipis de Cabrera de Mar, Argentona , Dosrius, Mataró i Òrrius desenvoluparan tota una sèrie d’actuacions conjuntes destinades a la recuperació de la conca de la riera d’Argentona.

El 31 de març es reunien a l’Ajuntament de Dosrius per tractar la qüestió alcaldes, regidors i tècnics dels cinc municipis, representants del Consell Comarcal del Maresme i del Consorci de Turisme Costa del Maresme, acompanyats per responsables de les companyies d’aigua de Mataró i d’Argentona i de tècnics externs. Allà es posava de rellevància la voluntat de desenvolupar actuacions per a la recuperació ambiental i paisatgística de la riera, per a la creació d’una xarxa de camins per a la pràctica esportiva  i per adequar els vestigis relacionats amb l’aprofitament de l’aigua a la zona com són molins fariners o pous de glaç.

Per tal de desenvolupar aquest projecte i estudiar les vies de finançament, a la trobada s’acordava la creació d’una comissió tècnica.

D’altra banda també cal destacar la sol·licitud a la Diputació de Barcelona d’una subvenció per a dissenyar un camí o via blava que connecti la platja amb les poblacions de l’interior pel costat de la riera d’Argentona.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

S’ha inaugurat la planta pilot de regeneració d’aigua instal·lada a l’EDAR de Mataró. També posa a disposició dels ajuntaments un model d’ordenança municipal per regular l’ús de l’aigua en període de sequera​.

Acte
15/10/2023 - 00:00
Mataró
Notícia

L’Ajuntament de Mataró va reduir el consum d’aigua propi un 58,5 % al juny respecte el mateix mes de l’any passat.

Butlletí