L'EcoEstació d'Osona comença el seu camí

04/04/2017 - 09:30

El passat 31 de març, en el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses d’Osona, i amb la presència del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va inaugurar-se L’ECOESTACIÓ.

Recollida de Residus d'Osona (RRO) gestionarà aquest equip mòbil digital, que permetrà acostar-se a tots els muncipis de la comarca d'Osona per donar a conèixer de forma divertida i visual aspectes sobre la gestió dels residus municipals a la comarca, així com fomentar la recollida selectiva entre la pobalció. L’ECOESTACIÓ disposarà d’un dinamitzador ambiental que animarà a la població a participar en els jocs i tallers i atendrà als usuaris per qualsevol dubte.

L’ECOESTACIÓ consta de diversos elements audiovisuals i hardware. Concretament, d’una pantalla de gran format, amb 65” on s’hi projecten vídeos explicatius de la composició dels residus, dels diversos tipus de recollida i del tractament que reben. També disposa de 3 pantalles tàctils individuals (tauletes digitals de 13,3’’) amb diversos jocs: un dedicat al multiproducte, un altre al vidre i el tercer a l’orgànica. Aquests jocs estan dissenyats amb el propòsit d’anar més enllà del pur entreteniment: volen educar i formar. Aprofiten els avantatges de la dinàmica de joc i van adreçats a nens i nenes a partir de 8 anys i a adults.

La seva mobilitat permetrà que esdevingui un punt informatiu itinerant multipantalla que aproparà als 127.000 habitants dels 39 municipis de la comarca d’Osona on RRO presta servei.

Finalment, disposa d’un taller educatiu, format per una ruleta on es fan diverses preguntes relatives als residus als usuaris, que poden contestar mitjançant uns imants que et guien en les respostes possibles.

La primera parada de l’ECOESTACIÓ serà al Mercat del Ram de Vic al c/Joan de Serrallonga divendres 7, dissabte 8 i diumenge 9 d’abril. L’ECOESTACIÓ es pot ubicar a diferents espais de la via pública i està previst que recorri els diversos municipis de març a octubre. Durant els mesos més freds farà visites a les escoles.

El disseny, creació i la producció de L’ECOESTACIÓ s’ha impulsat des del Consell Comarcal d’Osona i RRO i ha estat finançat per RRO, Ecoembes i Ecovidrio.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La campanya també vol agrair la corresponsabilitat i compromís per cuidar l’entorn als habitants del territori de la Manco, que han generat un 30% menys de residus per habitant i per dia que la mitja catalana.

Notícia

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

Reportatge

Manlleu assoleix un 82,5% de recollida selectiva en els tres primers mesos de recollida porta a porta

Butlletí