Argentona i Mataró treballaran conjuntament per millorar la mobilitat a peu i en bicicleta entre els dos municipis

20/01/2017 - 16:20

Els Ajuntaments col·laboraran per tal de connectar els dos municipis per la zona d'El Sorrall i millorar la via verda paral·lela a la riera d'Argentona.

El regidor de Mobilitat i Projectes Estratègics de l'Ajuntament d'Argentona, Pere Móra, acompanyat per l'Inspector Cap de la Policia Local, Pere Anglada, es va reunir amb la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, i tècnics municipals de l'Ajuntament de Mataró, per abordar les problemàtiques que afecten als dos municipis en matèria de mobilitat, infraestructures de comunicació i transport públic.

En aquesta trobada es va acordar treballar de manera conjunta i amb la resta d´administracions implicades per tal de potenciar la mobilitat a peu i en bicicleta entre els dos municipis. Segons les últimes dades, entre els dos municipis es produeixen més de 3.000 desplaçaments diaris, el 90% en vehicle privat. Els dos ajuntaments coincideixen en la necessitat d'afavorir i facilitar la mobilitat quotidiana de manera sostenible entre els dos nuclis urbans.

Actualment ja existeix la possibilitat de fer aquest recorregut per la carretera del Cros, un tram que té una longitud de tres quilòmetres, però la voluntat és unir també Argentona amb la sortida de Mataró per la zona d'El Sorrall. Aquest recorregut escurçaria el tram interurbà a només 1.900 metres, i permetria cobrir-lo còmodament en bicicleta en un temps aproximat de set minuts. 

Ambdós ajuntaments també van tractar  la millora de la via verda que va paral·lela a la riera i que ha de connectar l´estació de Mataró amb Dosrius, passant per Argentona. La propera setmana el regidor Pere Móra es reunirà amb representants de la Diputació de Barcelona per fer el seguiment del projecte de millora del tram de carretera entre la rotonda de les palmeres i la del Sant Crist, que ha de solucionar la connexió entre la vorera de la carretera del Cros i el centre urbà.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Mataró Bus va incorporar el passat estiu tres nous autobusos híbrids per renovar la seva flota. Aquesta incorporació rebaixa l’edat mitjana dels vehicles, augmenta la fiabilitat de la flota (29 vehicles) i representa millores en la sostenibilitat mediambiental, l’accessibilitat i la seguretat als vehicles. Aquestes tres noves incorporacions suposen que el 44% de la flota en servei es fa amb vehicles híbrids.

Acte
Article
Onze Jugatecambientals disposaran d'equips d'autoreparació de bicicletes

Es tracta d'una maleta d'eines d'autoreparació de bicicletes que contenen utensilis bàsics com ara puntes de broca, claus, extractor de pinyons o inflador de peu, entre molts d'altres.

Butlletí