Onze anys d’Agenda 21 Escolar a Lleida

09/12/2016 - 08:54

El programa d’Agenda 21 Escolar té com a objectiu fer una Lleida més sostenible i compromesa amb el medi ambient. 71 centres educatius participen en l’edició d’enguany.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha presidit l’acte de signatura dels compromisos dels centres escolars de Lleida amb l’Agenda 21 Escolar del curs 2016-2017 en què ha posat de relleu que “l’aprenentatge que feu amb els vostres projectes a l’escola i a casa es trasllada en benefici de la ciutat

L'acte que ha tingut lloc en un Saló de Sessions ple de nens i nenes, joves i mestres de diverses escoles i instituts de la ciutat. Un total de 71 centres educatius de Lleida participen enguany en aquest projecte educatiu municipal que té per objectiu implicar les escoles, les famílies, el jovent i els infants a favor d’un món més sostenible a través de projectes relacionats amb el medi ambient.

Durant la seva intervenció, el paer en cap ha posat de relleu que “treballem perquè els nostres nens i nenes aprenguin els valors de la sostenibilitat i la cura pel medi ambient a través de projectes educatius com l’Agenda 21 Escolar”, ha subratllat Ros. Per la seva banda, Fèlix Larrosa, ha explicat que Lleida segueix treballant en projectes que beneficien el medi ambient, com és la millora de la recollida selectiva, a través de la implantació de noves illes de contenidors, la plantació d’arbres creant boscos urbans com el de Cappont i, properament, el de Balàfia, així com apostant per reduir les emissions de CO2 amb l’adquisició de nous autobusos urbans híbrids.

En l’acte al Saló de Sessions un nou centre educatiu ha signat el seu compromís d’adhesió a aquest programa educatiu, l’escola Torre Queralt. D’altra banda, les Escoles Especials Llar de Sant Josep inicia enguany un projecte triennal (cursos 2016-2019) i l’escola Enric Farreny ha renovat avui el seu projecte després d’haver fet un projecte triennal. 11 centres han recollit avui el seu diploma per haver realitzat un projecte anual en els darrers 5 anys com són l’escola Alba, l’escola Creu del Batlle, l’escola Joan Maragall, l’escola Joan XXIII, l’escola La Mitjana, l’escola Magí Morera, l’institut Guindàvols, el col·legi Episcopal, el col·legi Maristes, el col·legi Sagrada Família i el CEE Esperança. Alguns dels projectes que s’han desenvolupat el darrer any han estat relacionats amb horts escolars, aprendre a fer compost, aprendre el funcionament d’energies renovables, estalvi energètic, plantació d’arbres, recollida selectiva i tractament de residus, foment de l’ús de la bicicleta, entre altres.

L’Agenda 21 Escolar de Lleida, que enguany arriba a l’11a edició, és un programa educatiu que vol facilitar la implicació dels centres escolars a favor d’un món més sostenible, començant per la intervenció en l’entorn escolar. Tots els centres que participen en l’Agenda 21 Escolar tenen en comú el fet de ser un procés participatiu, de revisió dels plantejaments i pràctiques educatives i de compromís en algunes accions de millora en relació al medi ambient i la sostenibilitat en l’entorn escolar: ambientalització del currículum, gestió sostenible del centre o relació amb l’entorn.

A l'acte de signatura també han assistit els regidors de la corporació municipal Paco Cerdà, José Luis Osorio i Dolors López


 

Categories: 
Municipis: 
SegriàLleida
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Sota el títol “El menjar no es llença. Passa’t al BON aPROFITament!”, vol sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica i proposar bones pràctiques i accions de cara a reduir els residus generats pels aliments que acaben a la brossa

Article
Foto: Ajuntament de Lleida

Foto: Ajuntament de Lleida

Dins de les Ecoactivitats d’aquest estiu, hi ha visites guiades per gaudir del Parc de la Mitjana, visites noctures i rutes guiades en bicicleta, una per l’horta de Grenyana i l’altra pel camí del riu fins als Aiguamolls de Rufea, així com visites guiades als mateixos Aiguamolls i als Camps Elisis.

Article

Nou programa d’activitats de La Fàbrica del Sol, un equipament d'educació ambiental promogut per l'Àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona.un programa d’hivern preparat amb molta il·lusió per apropar-te l’ecologia urbana d’una manera lúdica i relaxada. 

Butlletí