El mercat d’intercanvi entre escoles de Vic fomenta la reutilització de materials

29/11/2016 - 16:42

L’activitat va guanyar el 1r premi europeu de Prevenció de Residus en la categoria de centres educatius el 2013

Més de 380 alumnes de 3r i 4t de primària de diversos centres escolars de la ciutat de Vic van participar a la setena edició del Mercat d’intercanvi entre escoles al recinte firal d’El Sucre, el 24 de novembre.

Amb aquesta iniciativa, promoguda per les regidories de Medi ambient i Educació de l'Ajuntament de Vic, es fomenta la reutilització dels materials i se’ls dóna una segona vida ja que la quitxalla bescanvia objectes que no necessita per d’altres que porten els seus companys i que els poden resultar útils.  

L'activitat s'inclou dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus a Vic amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania en l’àmbit dels residus.

El regidor de Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila, ha informat que des de que es va aprovar el Pla Local de Prevenció de Residus el 2011 la quantitat de deixalles que genera cada habitant de la ciutat de Vic s’ha reduït prop de 0’44 quilos. Així, a dia d’avui, la taxa de generació de deixalles es xifra en 421’83 quilos per habitant en un any.


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaVic

Relacionats

Article

La quinzena Civicus ART SOCIAL I RESPONSABLE va estar organitzada per VicJove, Medi Ambient, Participació, Cooperació de l’Ajuntament de Vic, ACVIC Centre d’Arts Contemporànies i la Creu Roja.​

Article

La instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum a l’escola Guillem de Mont-rodon i a la llar d’infants dels Caputxins ha estat el projecte guanyador de la cinquena edició dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Vic.

Article

L'Ajuntament de Vic ha publicat un catàleg de reparadors pretén ajudar a la reparació d'objectes. És una eina de cerca per trobar aquells establiments de la ciutat de Vic que es dediquen a reparar diferents objectes.

Butlletí