L’Hospitalet treballa en un projecte europeu per dissenyar un cotxe elèctric d’ús compartit

Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat

23/11/2016 - 15:14

L’Hospitalet és l’únic ajuntament present en un consorci europeu, dins el projecte europeu ESPRIT (Easily diStributed Personal Rapld Transit), que desenvolupa el disseny d’un model de vehicle elèctric d’ús compartit.

El maig de 2018 es podrà provar de manera pilot a la ciutat, paral•lelament a les ciutats de Lió i Glasgow. Del 22 al 24 de novembre, l’Hotel Fira Congress ha acollit unes jornades de treball per avançar en el disseny d’aquest innovador sistema de transport.

L’objectiu d’aquest servei —que funcionarà de manera semblant al sistema d’ús compartit de bicicletes que hi ha en diferents ciutats— és enllaçar els transports públics de les ciutats amb les zones amb menys cobertura de transport públic, ja siguin zones periurbanes, zones industrials o senzillament la connexió entre centres de diferents ciutats. Amb això s’aconseguiria oferir un sistema intermodal de transport alternatiu al vehicle privat i contribuir a  la descongestió i a la reducció de la contaminació acústica i atmosfèrica.

El vehicle elèctric ha estat especialment dissenyat i té la característica que pot anar integrat en un tren de carretera, fins a un màxim de 8 vehicles, 7 dels quals són remolcats pel primer, per tal d’obtenir una redistribució eficient de flotes, de manera que es solucionaria així el principal problema d’operació en les flotes de carsharing d’un sol sentit existents, a més de ser un sistema de transport intel•ligent, equilibrat i sostenible.

En el cas de L’Hospitalet, aquest sistema donaria resposta a la connexió amb les zones industrials de la ciutat. Principalment, els vehicles facilitarien el trasllat des de les estacions de Metro, Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies fins al punt de destí, cosa que donaria una alternativa prou atractiva a l’ús del vehicle privat.

El consorci el formen l’Ajuntament de L’Hospitalet, empreses privades i públiques i universitats de diferents països europeus. El projecte, amb un pressupost de 8 milions d’euros, el finança al 100% la Unió Europea, dins el programa Horizon 2020.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha aprovat definitivament l’ordenança reguladora de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de l’àmbit de les rondes de Barcelona, amb la incorporació d’algunes de les al·legacions presentades durant el període d’exposició pública, modificacions que també s’aplicaran en ordenances d’altres municipis.

Article

L'Institut Català de l'Energia difon aquesta infografia amb els conceptes i les dades claus sobre el vehicle elèctric!

Butlletí