Un 90% dels residus que trobem al rebuig són reciclables

21/11/2016 - 08:20

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, s'han celebrat diverses accions de caracterització dels residus: Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Sant Just Desvern, Castellbisbal o Torrelles, són alguns dels municipis on s'han organtizat aquestes accions.

L'activitat consisteix en analitzar el contingut d'una mostra de bosses d'escombraries de la fracció resta i una altra mostra de la fracció d'envasos. Aquestes mostres s'agafen de contenidors del municipi. L'anàlisi dels residus permetrà conèixer quin contingut de residus impropis hi ha i quina part de residus s'ha separat correctament. L'objectiu és visualitzar i sensibilitzar la població sobre la necessitat de fer una correcta recollida selectiva de residus. En aquest sentit, es pretén conscienciar sobre el fet que la majoria de residus que van a parar al contenidor de resta són recuperables, ja siguin compostables, reutilitzables o reciclables.

Categories: 

Relacionats

Article

L'equip guanyador, Plogging Revolution, representarà Espanya al mundial al Japó.

Article

Un estudi recent analitza la presència i la persistència de llosques de tabac en diversos entorns a l’illa de Menorca i proposa les bases perquè s’implantin mesures per prevenir aquests residus i minimitzar-ne els impactes.

Notícia

La campanya d’educació i sensibilització ambiental se centra aquest estiu al nucli de la Pineda.

Butlletí