Un 90% dels residus que trobem al rebuig són reciclables

21/11/2016 - 08:20

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, s'han celebrat diverses accions de caracterització dels residus: Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Sant Just Desvern, Castellbisbal o Torrelles, són alguns dels municipis on s'han organtizat aquestes accions.

L'activitat consisteix en analitzar el contingut d'una mostra de bosses d'escombraries de la fracció resta i una altra mostra de la fracció d'envasos. Aquestes mostres s'agafen de contenidors del municipi. L'anàlisi dels residus permetrà conèixer quin contingut de residus impropis hi ha i quina part de residus s'ha separat correctament. L'objectiu és visualitzar i sensibilitzar la població sobre la necessitat de fer una correcta recollida selectiva de residus. En aquest sentit, es pretén conscienciar sobre el fet que la majoria de residus que van a parar al contenidor de resta són recuperables, ja siguin compostables, reutilitzables o reciclables.

Categories: 

Relacionats

Article

Després de dos anys de treball conjunt la iniciativa, que ha aplegat 92 organitzacions de la ciutat membres de la xarxa Barcelona + Sostenible, tanca amb un total de 44 tones de plàstic estalviades equivalents a 450 contenidors d’envasos plens.

Acte
25/11/2020
Mercat municipal Barberà del Vallés. Carrer de la Verge de l'Assumpció, 32
Notícia

La ciutadania de tot Europa està convidada durant aquest cap de setmana, del 18 al 20 de setembre, a recollir i valoritzar els residus abandonats en el medi.

Butlletí