Bufadores elèctriques per la neteja de fulles a Sant Cugat

18/11/2016 - 14:13

A punt la campanya de recollida de fulles per mantenir nets i endreçats els carrers de Sant Cugat del Vallès, la principal novetat del dispositiu d’enguany són 8 noves bufadores elèctriques que minimitzen els sorolls i les emissions de gasos contaminants.

 

S'ha presentat el dispositiu de neteja de l’Ajuntament per recollir de la via pública les fulles caigudes dels arbres a causa de la tardor.

Amb aquest dispositiu l’Ajuntament reorganitza la plantilla municipal de neteja per tal de destinar els efectius a la recollida de fulla segons les necessitats reals. La detecció d’aquestes necessitats es fa a través d’un programa de gestió, de sensors de pas de la maquinària i de personal específic que recorre la ciutat cada dia de tardor. En cas que sigui necessari, els efectius destinats a la recollida de fulles poden créixer fins a un 71%. 

La maquinària específica que l’Ajuntament disposa per a l’època de la caiguda de la fulla és la següent:

  • 1 trituradora de fulles sobre camió
  • 1 escombradora de 10m3 de capacitat
  • 8 bufadores elèctriques d’última generació que minimitzen les emissions de gasos contaminants i les molèsties per sorolls
  • 7 contenidors de grans dimensions als carrers per dipositar-hi les fulles recollides

A l’igual que amb la resta de serveis que Valoriza presta a la ciutat, la facturació d’aquesta neteja específica també és variable segons els resultats aconseguits.

Un arbre per habitant

Sant Cugat gairebé té, de mitjana, una arbre urbà per habitant. Segons dades municipals, la ciutat disposa de més de 85.000 arbres urbans –més de 30.000 en carrers i places, i més de 55.000 en zones verdes. La població actual del municipi és de 90.000 habitants.

Actualment Sant Cugat té 13 grans parcs urbans que apleguen una gran diversitat d’espècies que ajuden a la reducció del diòxid de carboni i de la contaminació acústica. Aquests parcs tenen una superfície equivalent a 71 camps de futbol.

Des de fa uns anys, tots els arbres de nova plantació que s’incorporen a Sant Cugat no ocasionen problemes a causa de la pol·linització o la fructificació. La tipologia d’arbres escollits evita els problemes clàssics que algunes espècies poden causar a les persones que pateixen malalties respiratòries. Així mateix, les beines o els fruits de les noves espècies plantades no taquen els carrers de la ciutat. De la mateixa manera, les fulles són petites a fi que els embornals les puguin engolir.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’acció la gestiona Andròmines en conveni amb l’Ajuntament i consistirà en tallers itinerants per arranjar petits electrodomèstics i dispositius electrònics.

Article

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Notícia

Una quinzena de centres transmeten l'ensenyament d'aquesta tècnica.

Butlletí