El món local i el tercer sector, units en la lluita contra la pobresa energètica

08/11/2016 - 13:42

El Congrés Català de Pobresa Energètica, que s’ha celebrat a Sabadell aquests dies 3 i 4 de novembre, ha reunit representants de l’àmbit municipal, entitats i tercer sector amb l’objectiu de trobar solucions i alternatives per combatre els talls de subministrament que les empreses energètiques imposen a les famílies en situació vulnerable.

 

Al congrés s’ha fet pública una declaració institucional signada pels organitzadors —els ajuntaments de Sabadell, Barcelona i Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona,  l’associació Ecoserveis i la Taula d’Entitats del Tercer Sector de Catalunya— en què es reclama la implicació de les institucions i entitats catalanes en la lluita contra la pobresa energètica, i també es demana al Govern espanyol que apliqui les directives europees que protegeixen els usuaris en aquests casos i que no se suprimeixin normatives que treballin en aquest sentit.

El I Congrés Català de Pobresa Energètica pretén ser un espai de debat i reflexió sobre la lluita contra la vulnerabilitat energètica i es convoca amb l’objectiu d’oferir solucions a problemes concrets. El congrés ha ofert diverses activitats de debat i reflexió per tractar els reptes i dilemes que es presenten al voltant de la problemàtica de la lluita contra la pobresa energètica.


Categories: 

Relacionats

Notícia

Les Comunitats Energètiques són grups de persones que s’uneixen per generar i consumir energia de manera local i col·lectiva. És un element clau de la Transició Energètica perquè fomenta l’empoderament de la ciutadania, l’eficiència energètica i el consum d’energia renovable, alhora que genera comunitat. A Cornellà de Llobregat volem crear una primera Comunitat Energètica. Et vols sumar?

Notícia

Les 55 sol·licituds que s’han inscrit per participar en la primera Comunitat Energètica de Sitges finalment es podran beneficiar totes de l’energia generada a les instal·lacions fotovoltaiques dels edificis municipals del polígon Pruelles-Mas Alba

Notícia

Segons l'Informe anual d'energia i aigua 2023 de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, el consistori i els edificis i equipaments municipals han reduït el consum energètic, d'aigua i d'emissions generades

Butlletí