La 6a edició d’Expoelectric demostra la consolidació de la mobilitat elèctrica a Catalunya

Diputació de Barcelona

02/11/2016 - 12:59

En la seva sisena edició, Expoelectric ja ha esdevingut una cita ineludible del sector i una de les iniciatives pioneres a Europa en apropar al públic a la mobilitat elèctrica i als últims avenços tecnològics que l’envolten.

Expoelectric és l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics i híbrids endollables del sud d’Europa, i s'ha celebrat a diferents indrets de Barcelona.

El passeig Lluís Companys de Barcelona va aplegar un bon nombre de ciutadans que van provar diversos cotxes elèctrics i participar en les activitats organitzades per ENGINYERS BCN, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. 

Un any més, l'objectiu dels organitzadors ha estat apropar a la ciutadania el vehicle de zero emissions i les últimes tecnologies d’estalvi energètic amb activitats lúdiques i divulgatives, totalment gratuïtes i per a tots els públics. La ciutadania ha respost massivament a la convocatòria i prova d'això han estat les més de 16.000 persones que en algun moment van participar en l'Expoelectric, que va inaugurar-se amb una primera jornada per a professionals que també va registrar una alta participació.

Una de les novetats d'aquesta sisena edició ha estat l'e-Casa, una llar eficient endollada a un vehicle elèctric. Es van fer representacions teatrals per tal que els assistents puguessin veure la recreació d'un habitatge autosuficient energèticament que utilitza el vehicle elèctric com a gestor de l’energia. Promoguda per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’e-Casa volia mostrar a la ciutadania un nou paradigma d’habitatge altament eficient en el que el vehicle elèctric ja no només és un mitjà de transport, sinó que es converteix en un element capaç de subministrar energia a la xarxa per a l’ús domèstic. La llar, recreada en col·laboració amb Nissan, Panasonic, el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), Sud Energies Renovables, Smartflower i Ampere Energy, estava equipada amb acumuladors que emmagatzemaven l’energia renovable procedent d’elements de generació, com plaques solars fotovoltaiques, per a proveir-se d’energia neta i sostenible. El públic ha pogut veure en temps real els fluxos d’aquest sistema de gestió energètica. 

Un altre dels majors reclams de l'Expoelectric ha estat la zona de test, on el públic podia provar cotxes, motos i bicicletes elèctriques que ja estan al mercat, i que enguany també ha comptat amb un reguitzell constant de ciutadans. A més, es van programar activitats infantils per conscienciar als més petits i acostumar-los al vehicle elèctric.

Una altra de les activitats d’Expoelectric 2016 han estat els e-Col·loquis, xerrades informatives sobre tota classe de qüestions relacionades amb l’ús de vehicles elèctrics i híbrids endollables. Per tercer any consecutiu també es va organitzar l'e-Concert, un concert musical en directe que transcorre al mateix temps que circulen vehicles elèctrics i híbrids endollables entre l’escenari i l’auditori. Una demostració innovadora i única a Europa per a que el públic visqui en primer persona la millora de l’entorn en una ciutat 100% elèctrica.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Notícia

L’Ajuntament de Reus provarà els vehicles elèctrics de l’startup tarragonina Tecnovelero.

Butlletí