Reus provarà nous vehicles elèctrics

15/05/2023 - 10:06

L’Ajuntament de Reus provarà els vehicles elèctrics de l’startup tarragonina Tecnovelero.

L’Ajuntament de Reus ha formalitzat, a través de la Regidoria de Medi Ambient, un acord de col·laboració amb l’startup tarragonina dedicada al desenvolupament i fabricació de vehicles sostenibles, Tecnovelero, per tal de provar els seus nous vehicles elèctrics Serie Beta. L’empresa cedirà a l’Ajuntament dos prototipus d’aquests vehicles per tal que durant l’any 2024 en pugui fer ús el personal de la corporació. Es tracta del primer municipi que participa en el projecte.

El testeig dels vehicles per part de diversos usuaris permetrà a la companyia provar les capacitats dels models en un entorn reial, donarà informació i feedback de l’usuari a l’empresa abans d’abordar l’etapa d’industrialització en sèrie. El vehicle agafa una velocitat màxima de 90 km/h, amb espai per a dues persones i gran capacitat de càrrega.

La companyia avança en el seu full de ruta per afrontar en els propers mesos la fabricació de vehicle homologats, amb la previsió de posada en marxa de les primeres unitats el 2024, passant posteriorment a la industrialització en sèrie. Després d’haver superat les etapes de desenvolupament tecnològic, mitjançant el Ministerio de Ciencia e Innovación, (CDTI 2020- 2022) i la fabricació de prototipus (Virante Blue One), la companyia aborda ara la fabricació i homologació dels vehicles de la Serie Beta. Es tracta de vehicles de “micro mobilitat” per a entorns urbans que permetin desplaçar-se de forma segura, confortable i no contaminant en un entorn metropolità. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Un servei 24 hores, 365 dies a l’any, 250 bicicletes i 21 estacions repartides per la trama urbana. Les dades de l’estrena de la primera fase del servei públic de bicicleta compartida impulsat des de l’Ajuntament de Reus amb l’encàrrec a l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis.

Notícia

 La nova norma municipal, aprovada en sessió plenària del passat 18 de novembre, ha de fomentar el transport i la mobilitat sostenible a la ciutat.

Notícia

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera inicial el passat divendres, 5 de maig el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, així com sotmetre a exposició pública el document i l'estudi ambiental estratègic.

Butlletí