L'ICTA-UAB tornarà "Bojos per la Natura" a estudiants de batxillerat

El període d'inscripció per participar en aquest programa de promoció del talent científic entre els estudiants de batxillerat finalitza el 23 d'octubre

Font: ICTA-UAB

06/10/2016 - 19:03

En el marc del Bojos per la Ciència, l'ICTA-UAB organitza el programa "Bojos per la Natura" amb la voluntat de potenciar entre els joves el coneixement del medi natural i de les tècniques d´estudi més actuals, i de posar-los en contacte amb els principals investigadors en la matèria. Les inscripcions es poden formalitzar fins el proper 23 d´octubre.

Per tercer any consecutiu, l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) participarà activament al programa "Bojos per la Ciència 2017", una iniciativa de la Fundació Catalunya- La Pedrera adreçada a estudiants de batxillerat de Catalunya que tinguin interès i mostrin aptituds en el camp de les ciències. Les inscripcions es poden formalitzar fins el proper 23 d´octubre. La iniciativa promou el talent científic entre els joves aprofundint en la teoria i les tècniques científiques en els diferents camps científics que proposen.

En el marc del Bojos per la Ciència, l'ICTA-UAB organitza el programa "Bojos per la Natura" amb la voluntat de potenciar entre els joves el coneixement del medi natural i de les tècniques d´estudi més actuals, i de posar-los en contacte amb els principals investigadors en la matèria. Compta amb el suport i col·laboració de diverses institucions científiques d´arreu de Catalunya així com de MónNatura Delta de l'Ebre i de l´Espai Natura Muntanya d´Alinyà.

Durant les sessions, que tenen lloc en dissabte, els estudiants treballen en el propi centre juntament amb investigadors per experimentar com és la ciència en un centre de recerca internacional. Això els permet guanyar experiència pràctica en les últimes metodologies d´avantguarda i posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica que hagin escollit.

El curs se centra en l'estudi del medi físic (climatologia, geologia i hidrologia) i dels diferents tipus d'organismes (fauna i flora) i sistemes (continentals, terrestres i aquàtics, i marins), així com en l'aplicació de les principals eines per a la gestió i la conservació de la natura i en la utilització de les tècniques de comunicació i de participació per transmetre al conjunt de la societat aquests coneixements.

De febrer a novembre de 2017, els joves podran participar en sessions matinals teòriques i de visita a laboratoris i centres de recerca de diverses institucions d'arreu de Catalunya, així com en sortides de camp de dia centrades en l'observació del medi natural i en el coneixement sobre el terreny dels principals projectes de recerca que hi tenen lloc. Els alumnes que vulguin fer el seu treball de recerca de batxillerat sobre un dels temes tractats en el programa Bojos per la Natura, podran comptar com a tutor d'aquest treball amb algun dels professors del curs o dels investigadors de l'ICTA-UAB.

L'edició Bojos per la Natura 2016 encara està en marxa i finalitzarà al desembre. Les dues properes sessions proposen una sortida Delta del Llobregat per aprendre més sobre la protecció de les espècies i els espais naturals, i una sessió teòrica sobre la participació i la comunicació en els projectes de ciència ciutadana.


Categories: 

Relacionats

Article

Hàbitat és una guia d’activitats per a l’educació ambiental que pretén abordar la tasca educativa partint de l’experiència vivencial. S’utilitza l’activitat, el joc, la simulació i la implicació, fins i tot física, en la modelització dels processos com a suport del diàleg amb la realitat.

Article

Aquesta guia és un instrument de treball per als equips dels centres educatius que volen impulsar l’educació per la sostenibilitat. Està escrita per les persones que treballen al programa Escoles + Sostenibles de Barcelona pensant en els centres de la xarxa, i especialment en aquells que hi participen per primera vegada. La tasca del programa Escoles + Sostenibles és oferir acompanyament i suport als centres educatius que tenen la voluntat de fer canvis —més enllà d’accions puntuals o setmanes temàtiques— amb l’horitzó d’adoptar un enfocament integral de centre cap a la sostenibilitat.

Article
TV3 estrena una nova sèrie per promoure la lluita pel medi ambient

'La SuperCol' està protagonitzada per una jove compromesa amb el medi ambient i la seva família.

Butlletí