Workshop Final del projecte LIFE MINAQUA

dimecres, 22 juny, 2016 - 09:00 a dijous, 23 juny, 2016 - 16:59
Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona Auditorio Manel Xifra i Boada
Geolocation

LIFE MINAQUA “Projecte demostratiu d’estalvi d’aigua en les instal·lacions de rentat de vehicles mitjançant l’ús de tecnologies naturals i detergents biodegradables” (setembre 2012 -  setembre 2016) s’està duent a terme de forma paral·lela a Girona (Grup Fundació Ramon Noguera) i a Sant Sebastià (Grupo GUREAK) en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, IQS i Aqualogy.

En aquest workshop es presentaran els principals resultats del projecte. Cal tenir en compte que un dels objectius principals d’aquesta experiència és la de donar eines per a la Governança local en estalvi d’aigua (especialment pel que fa a l’activitat de rentat de vehicles) i fomentar bones pràctiques. L’experiència pilot a permès promoure una ordenança municipal per a l’estalvi d’aigua, en concret al municipi de Bescanó, municipi on s’ubica una de les instal·lacions del projecte. Cal tenir en compte, però, que la seva aplicabilitat en d’altres municipis és del tot factible. L’Ordenança presenta com a novetat un article específic per a les instal·lacions de rentat de vehicles en el qual es donen indicacions per al reciclatge de l’aigua en els rentats de vehicles. Per complementar aquesta ordenança al final del projecte es publicarà una guia de bones pràctiques pels rentats de vehicles, vàlida per a qualsevol instal·lació d’aquest tipus. Aquestes dues eines estaran a disposició dels tècnics municipals per tal que les puguin tenir en compte alhora de redactar noves ordenances o d’adaptar-ne les existents.

Trobarà més informació i el programa en el següent enllaç

La inscripció és gratuïta però per una millor organització sol·licitem inscripció prèvia


 

Municipis: 
Categories: 
Aigua

Relacionats

Notícia

Del 26 al 29 de juny, Girona acull la sisena edició el Congrés Internacional ecoSTP2023 dedicat a les tecnologies sostenibles per al tractament d’aigües residuals.

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Article

Participants de l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya expliquen la seva experiència en les sis sessions.

Butlletí