Exposició "Som Gent de Profit" a Vic

dilluns, 4 abril, 2016 - 10:00 a dissabte, 16 abril, 2016 - 19:59
Centre cívic Can Pau Raba
Geolocation

Vic acull del 4 al 15 d’abril una exposició sota el nom “Som gent de profit” que es podrà visitar al centre cívic Can Pau Raba. La mostra està realitzada per l’Agència de Residus de Catalunya i explica com evitar el malbaratament alimentari a la nostra vida quotidiana. L’objectiu d’aquesta exposició és fer pedagogia i fomentar una actitud positiva i lluitadora contra aquest malbaratament, i a la vegada prendre consciència que durant les etapes de producció, venda, consum o rebuig dels productes alimentaris cal canviar actituds i hàbits evitant, així, llençar menjar comestible.

“Som gent de profit” permet als visitants interactuar amb diversos elements que recreen una cuina i s’insisteix en el fet que cal valorar els productes frescos i de proximitat. Durant els dies de l’exposició s’han organitzat una sèrie de tallers dirigits a les escoles de la ciutat en els quals es treballarà com evitar aquest malbaratament a les llars. En aquest sentit, el dia 9 d’abril a les 11 del matí, s’ha programat un taller obert adreçat a famílies on dos personatges explicaran a petits i grans què podem fer a casa i quins consells cal seguir per evitar llençar menjar i ajustar les compres. En aquest cas es tracta d’un taller amb places limitades i les persones interessades han de fer una inscripció prèvia a mediambient@vic.cat. Aquesta activitat està inclosa  al programa Escola de Pares i Mares de Vic que s’impulsa des del mateix Ajuntament i que compta amb la implicació de les AMPA’s dels centres educatius.

Cal remarcar que a Catalunya es malbaraten cada any 260.000 tones d’aliments, dada que equival a 34.9 Kg d’aliments llençats per habitant i any. Destacar que un 60% d’aquest malbaratament es produeix a les llars catalanes.

La finalitat d’aquesta exposició respon a una de les línies de treball del Pla Local de Prevenció de Residus de Vic, aprovat per unanimitat l’any 2011. Aquest Pla pretén reduir la quantitat de residus que es generen a la nostra ciutat i des d’aleshores s’han promogut i impulsat altres accions (foment del compostatge casolà; reutilització de mobles i trastos; ús de gots reutilitzables a festes i esdeveniments; col·laboracions entre supermercats i el banc d’aliments per reduir els aliments que es llencen; foment dels reparadors a través del catàleg de reparadors de Vic ‘De vell, nou’; entre altres) amb el mateix objectiu i amb resultats satisfactoris.

Per a més informació: http://mediambient.vic.cat/ www.somgentdeprofit.cat


 

 

 

Organitzador: 
Ajuntament de Vic
Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Notícia

El servei, totalment gratuït, comptarà amb l’assessorament de persones expertes i té l’objectiu de generar un espai comunitari d’autoaprenentatge

Notícia

La cursa es realitzarà 16 de març i té un triple impacte: neteja dels espais naturals, donacions a entitats ambientals que treballen sobre el territori i conscienciació ciutadana sobre la necessitat de tenir cura dels entorns naturals

Butlletí