Sant Just Desvern renova el sistema d'enllumenat public per incrementar l'eficiència

Font: Sant Just Desvern
05/08/2013 - 00:00

L'Ajuntament de Sant Just Desvern ha encarregat a l'Empresa Municipal de Promoció Econòmica Proecsa, l'execució d'un projecte de transformació de l'enllumenat al carrer i dels semàfors que requerirà la inversió de prop d'un milió d'euros i que es preveu que generi un estalvi de prop del 40% en el volum total d'energia consumida.

Aquesta iniciativa per augmentar l'eficiència i l'estalvi energètic en la gestió de l'enllumenat i dels semàfors de municipi va tenir llum verda en el ple de juny. Cal destacar que l'enllumenat de Sant Just té unes 4.300 làmpades, i que l'any 2012 es van consumir 2.652.458 kWh, amb un cost de 408.000 euros per a l'Ajuntament.

L'empresa pública finançarà les obres els propers 10 anys amb els estalvis aconseguits en el consum, durant els quals haurà de fer front, també, a les tasques de manteniment de la xarxa.

Per iniciar les obres, Proecsa compta ja amb un crèdit de 500.000 euros concedit pel Banc de Sabadell a un interès del 7,32%.

El projecte preveu renovar una part significativa de les lluminàries actuals, rebaixant les intensitats allà on és aconsellable i completant la substitució de les llampades que encara no són d'alta eficiència, segons ha explicat el regidor d'Energia, Pere Orriols.

Relacionats

Notícia

Sant Just Desvern es passa a l’energia pública metropolitana de la mà de Barcelona Energia

Notícia

Del 2019 al 2023, el Consistori ja ha reduït 252.534 metres cúbics d'aigua en el consum municipal

Notícia

Una representació de l’alumnat (més de 70) i professorat (18) de tretze centres educatius de la ciutat van participar en l’acció final conjunta del curs que es va celebrar al Centre Cívic Vista Alegre.

Butlletí