Òdena

Notícia

En els últims anys, grans empreses energètiques han presentat diversos projectes eòlics i fotovoltaics, que generaran un gran impacte al territori en un futur proper si reben l’aprovació definitiva. Els ajuntaments d’Òdena, Jorba, Rubió, Argençola i Bellprat s’han reunit per estudiar possibles vies que permetin frenar-ne la implantació final.

Notícia

L’actuació ha tingut un cost de 65.000 mil euros, i inclou la recuperació vegetal del riu al seu pas per Igualada i Montbui

Notícia

La Diputació de Barcelona ha organitzat aquest 2 de novembre una jornada a Òdena sobre la gestió forestal d’un bosc després d’un incendi, adreçada a les associacions de propietaris forestals. La sessió ha servit per exposar els treballs de restauració i prevenció que s’estan impulsant des de la Diputació conjuntament amb aquestes associacions de propietaris, tant de suport tècnic com econòmic, i que tenen una incidència directa en la prevenció d’incendis a més d’ajudar a millorar l’estabilitat i viabilitat dels boscos i posar-los en producció per un futur.

Notícia

Les primeres estimes fetes sobre el terreny indiquen que la quantitat de llavors que poden arribar al terra després de l'incendi està entre 250.000 i 400.000 pinyons per hectàrea, fins i tot en zones amb baixa densitat de pins força joves.

Notícia

L'ajuntament d'Òdena va participar, convidat per la Diputació de Barcelona, a la presentació, el passat dimecres 23 d'octubre, del projecte europeu Euronet 50/50 max d'estalvi energètic, a representants d'escoles i ajuntament del Bages, Anoia i Osona, cofinançat pel programa Energia Intel•ligent per a Europa.

Notícia
Les 500 fitxes, amb mapa inclòs, permeten situar al municipi cadascun dels exemplars
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es