Montornès tanca l’aigua de reg dels horts municipals i de les dutxes dels equipaments esportius

26/02/2024 - 17:00

L’Ajuntament de Montornès ha tancat l’aigua de reg dels horts municipals situats a l’avinguda del riu Mogent. El consistori montornesenc ha pres aquesta mesura per complir amb la resolució de l’estat d’emergència per sequera

L’Agència Catalana de l’Aigua considera aquests espais com a jardins i zones verdes, i, per tant, s’han d’aplicar les mateixes restriccions. Unes normes que indiquen que el reg, si no és amb aigües freàtiques o regenerades, per degoteig o manual, no està permès.

És per això que alguns parcs i jardins de Montornès tampoc es poden regar perquè no tenen aquest tipus de reg. Per intentar mantenir els arbres i arbusts vius en algunes d’aquestes zones l’Ajuntament s’està plantejant portar aigua de pou per regar de forma manual i selectiva.

El semàfor vermell per sequera al sistema Ter-Llobregat, d’on s’abasta d’aigua Montornès, també afecta altres espais municipals. L’Ajuntament, com a mesura de compensació per contenir el consum d’aigua, també ha decidit tancar les dutxes dels equipaments esportius municipals com els de la zona esportiva Les Vernedes.

Pel que fa a la neteja viària, també es prohibeix fer-la amb aigua potable, però a Montornès des que es va decretar la situació excepcional per sequera el març de l’any passat, es fa servir aigua que procedeix dels pous municipals i tractada per evitar problemes de salut.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Prop d’un centenar de persones participen en la jornada de portes obertes a les instal·lacions del Consorci Besòs Tordera, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua i de la Meteorologia.

Notícia

L’Ajuntament de Montornès ha tancat l’aigua de reg dels horts municipals situats a l’avinguda del riu Mogent. El consistori montornesenc ha pres aquesta mesura per complir amb la resolució de l’estat d’emergència per sequera. L’Agència Catalana de l’Aigua considera aquests espais com a jardins i zones verdes, i, per tant, s’han d’aplicar les mateixes restriccions. Unes normes que indiquen que el reg, si no és amb aigües freàtiques o regenerades, i per degoteig o manual, no està permès.

Article

L'Ajuntament de Granollers, en col·laboració amb el Consorci Besos Tordera (CBT) participa en el projecte KNOWING de l’Horizon Europe, per impulsar actuacions d'adaptació i resiliència davant les inundacions pluvials i fluvials, identificades en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i en el Pla de Resiliència Urbana de Granollers.

Butlletí