Fer front a la sequera plegats

President de la Federació de Municipis de Catalunya i Alcalde d'Esparreguera
28/02/2024 - 18:24

Els ajuntaments necessitem un fons extraordinari, com es va fer durant la pandèmia, per assegurar les obligacions derivades de la declaració d'emergència per sequera.

Font: Article publicat originalment a El Far.cat. Informatiu del Baix Llobregat i L'Hospitalet.
 
 

La manca de pluges a Catalunya i unes previsions meteorològiques gens favorables a curt i mitjà termini situen la sequera com un dels principals reptes d'enguany.

La Generalitat de Catalunya persisteix, bo i esperant un episodi de pluja contundent com a font principal d'abastament d'aigua que permeti revertir l'actual situació. No n'hem après gaire de les lliçons de l'episodi de sequera de l'any 2008.

"Els municipis volem contribuir per avançar cap a un acord per a un nou cicle de l'aigua."

En ple 2024, hem d'acceptar que la situació no tornarà a ser com la d'abans: el canvi climàtic i una desertificació progressiva ho canvien tot. És urgent, doncs, avançar cap a un acord per a un nou cicle de l'aigua.

Els municipis volem contribuir amb la nostra experiència de govern i capacitat de gestió com a administració més propera a la ciutadania en aquesta crisi.

Ara mateix la Generalitat ens sanciona com a falsos culpables d'una situació que des del municipalisme volem combatre conjuntament.

Per a això, necessitem que la Generalitat ens vegi com a veritables aliats i que ens ajudi a ser útils. Els ajuntaments no només necessitem subvencions per a inversions, també necessitem un fons extraordinari, com es va fer durant la pandèmia, per assegurar les obligacions derivades de la declaració d'emergència i poder perseguir els grans consumidors o acompanyar les empreses a reduir el consum d'aigua. El 'temps' ens apressa.

 


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Un cop la Generalitat de Catalunya ha aprovat i publicat el nou Decret per flexibilitzar les mesures a adoptar per la situació de sequera, les diverses associacions municipalistes han valorat les mesures adoptades. En alguns casos es consideren insuficients o impossibles de gestionar per part dels ajuntaments.

Article

L’aigua prové de la depuradora de Sabadell i arriba al municipi en camions cisterna. Properament s’espera poder fer ús també de l’aigua de la depuradora del Prat de Llobregat

Notícia

El Govern de la Generalitat de Catalunya aprova un Decret llei de mesures urgents per la sequera, que incorpora noves eines acordades amb el món local i els agents econòmics.

Butlletí