Smart Cities

Notícia

L'Ajuntament d'Almassora, en col·laboració amb l'empresa FCC, està desenvolupant una innovadora eina informàtica que permetrà comptabilitzar la quantitat de residus que s'acumulen en cada contenidor de recollida selectiva.

Opinió
La veritable Smart City assumeix el passat i millora el present, més enllà d’esnobismes electrònics
Article

La ciutat i els espais urbans en general conformen un sistema complex de gestionar. El projecte ofereix a aquests espais la possibilitat de gestionar-los a temps real a través d'un sistema operatiu urbà

Entrevista
Antoni Vives, Tinent d'Alcalde d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona, ens explica què és una Smart City i què està fent Barcelona per ser-ho. Segons ell, una Smart City ha d’esdevenir “una eina per al ciutadà per viure-hi millor, que tingui contingut i que sigui autosuficient a nivell energètic".

 

Notícia
Reflexionar sobre el paper central de les persones en escenaris urbans més tecnificats i intel·ligents i conèixer els productes i serveis tecnològics  per a la gestió eficient de la mobilitat; els dos eixos centrals de la jornada Mobilitat i Transport a les Smart Cities.
Notícia

La jornada dedicada al medi ambient i a l'energia del congrés Smart City Expo, que se celebra a Barcelona, ha comptat amb una destacada conferència de l'economista, escriptor i president de la Foundation on Economic Trends, Jeremy Rifkin. Seguint la tesi principal del seu darrer llibre The Third Industrial Revolution, Rifkin ha dit que "no estem davant una crisi econòmica, sinó de civilització", i ha subratllat que l'única opció per continuar endavant com a espècie passa per crear un paradigma econòmic basat en la convergència entre un nou sistema energètic i Internet.