EINA SMART: Inspecta InOut, l'optimització dels recorreguts en el transport públic

Redacció
24/09/2012

El sistema InOut permet optimitzar els recorreguts realitzats pel transport públic, com per exemple els autobusos. Coneixent l'ocupació real de la flota es millora el rendiment -optimitzant la mida dels vehicles i les distàncies entre parades- i es millora la planificació -no afegint autobusos innecessaris-. Una altra aplicació d'aquest sistema és la detecció de frau.

El desenvolupament del InOut també pot aplicar-se en diversos i múltiples àmbits:

•  En establiments comercials: per conèixer l'efectivitat de les botigues (percentatge de gent que compra), gestió de l'staff, detecció de furts.

•  En edificis d'oficines: per adaptar la climatització i/o la il·luminació al número de persones (smart buildings).

•  En esdeveniments multitudinaris, per conèixer l'aforament a temps real i evitar massificacions (seguretat).

Tot i aquestes altres aplicacions, pel seu llançament al mercat, Inspecta s'ha dirigit a les Smart Cities -en el seu llançament al mercat- atès que aquest sector ofereix un enorme potencial.  Actualment, el sistema es troba en fase de prova pilot en una flota d'autobusos de la Catalunya Central. Aquesta prova s'està fent gràcies a la col·laboració amb l'empresa MyBus que ofereix solucions telemàtiques pel transport públic. La solució consta d'un petit sensor de vídeo i un PC per processar la informació que s'integren dins d'una caixa.

En aquest vídeo es pot veure una "demo" de com el sistema InOut compta les persones que surten d'un autobús.

Relacionats

Article

El manual de bones pràctiques en bioseguretat està dirigit a entitats d’educació ambiental, escoles de natura i centres educatius i pretén divulgar la problemàtica de les malalties infeccioses en els amfibis i sensibilitzar-ne la població perquè pugui realitzar activitats educatives sense introduir patògens al medi.

Article

La calculadora energètica és una eina que et permetrà conèixer quanta energia consumeixes i quins són els equips més consumidors de la teva llar.

Article

El documental “Molta Merda” està produït pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSUM), presentat per Quim Masferrer i pertany a la campanya de conscienciació “Recicla i guanyaràs”

Butlletí