EINA SMART: Inspecta InOut, l'optimització dels recorreguts en el transport públic

Redacció
24/09/2012 - 00:00

El sistema InOut permet optimitzar els recorreguts realitzats pel transport públic, com per exemple els autobusos. Coneixent l'ocupació real de la flota es millora el rendiment -optimitzant la mida dels vehicles i les distàncies entre parades- i es millora la planificació -no afegint autobusos innecessaris-. Una altra aplicació d'aquest sistema és la detecció de frau.

El desenvolupament del InOut també pot aplicar-se en diversos i múltiples àmbits:

•  En establiments comercials: per conèixer l'efectivitat de les botigues (percentatge de gent que compra), gestió de l'staff, detecció de furts.

•  En edificis d'oficines: per adaptar la climatització i/o la il·luminació al número de persones (smart buildings).

•  En esdeveniments multitudinaris, per conèixer l'aforament a temps real i evitar massificacions (seguretat).

Tot i aquestes altres aplicacions, pel seu llançament al mercat, Inspecta s'ha dirigit a les Smart Cities -en el seu llançament al mercat- atès que aquest sector ofereix un enorme potencial.  Actualment, el sistema es troba en fase de prova pilot en una flota d'autobusos de la Catalunya Central. Aquesta prova s'està fent gràcies a la col·laboració amb l'empresa MyBus que ofereix solucions telemàtiques pel transport públic. La solució consta d'un petit sensor de vídeo i un PC per processar la informació que s'integren dins d'una caixa.

En aquest vídeo es pot veure una "demo" de com el sistema InOut compta les persones que surten d'un autobús.

Relacionats

Article

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha iniciat la campanya Enxampats. L'objectiu d'aquesta campanya és sensibilitzar la població i fomentar hàbits sostenibles i respectuosos amb l'entorn i en concret amb el territori de la comarca.

Article

La Setmana de la Natura d’enguany tindrà lloc del 24 de maig al 5 de juny –entre el Dia Europeu dels Parcs i el Dia Mundial del Medi Ambient- i ens encantaria comptar amb vosaltres per a la organització d’una o més activitats

Article

El document plasma la visió en circularitat de la regió i del seu teixit industrial. En ell s’identifiquen els sectors econòmics i les 16 estratègies amb més potencial per començar a implementar l’economia circular al territori. Ha estat fruit de la interacció amb diferents agents i entitats, liderat per l’Associació Àmbit B30 i amb la col·laboració de la Fundació Fòrum Ambiental, inèdit i Circle Economy. El projecte ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona.

Butlletí