alimentació

Notícia

Per fer front a la crisi provocada per la Covid-19, els 24 municipis de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia, entre les quals hi ha Barcelona, reclamen a les administracions públiques que protegeixin la producció local i sostenible, els canals de distribució de proximitat i els teixits ciutadans comunitaris que permeten portar aliments als que més ho necessiten.

Notícia

Sis centres educatius ja han incorporat les directrius de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) perquè els infants i adolescents tinguin una dieta saludable, equilibrada i de proximitat. Després d’avaluar els menús d’un centenar d’escoles, han conclòs que cal reduir el consum de carn vermella i processada i augmentar l’oferta de segons plats amb proteïna vegetal. Aquestes recomanacions s’implantaran de manera progressiva a tots els centres educatius fins al 2021.

Notícia

L'informe Lancet Countdown pronostica greus problemes per a les noves generacions si no es prenen mesures dràstiques i ràpides contra l'escalfament global

Article

La dimensió econòmica del sistema alimentari a l'àrea metropolitana de Barcelona és un estudi que aprofundeix, des d'una visió global, en les característiques del sistema agroalimentari metropolità. L'estudi ha estat encarregat a l'Institut Cerdà per l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB. Es tracta del primer estudi d'aquest tipus que es realitza a l'àrea metropolitana.

Acte
28/05/2016 - 11:00
PARC TECNOCAMPÚS MATARÓ-MARESME
Notícia
El Penedès ja està posant en marxa actuacions per adaptar-se a l'escalfament global, que afecta la producció de cava

L'escalfament global ja és molt present i que afectarà en gran mesura al conreu del raïm i, per tant, a la producció del cava. Aquesta és la principal conclusió del debat 'El Canvi Climàtic i els nostres Vins' que va tenir lloc el passat 4 de febrer al el Casal d'Entitats de Sant Sadurní, coincidint amb la 16a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.