alimentació

Opinió
Opinió


"Al voltant de 900 milions d’éssers humans afronten greus situacions d’inseguretat alimentària. Dit de forma planera: passen gana"
 

Notícia

L’alumnat de l’Institut La Guineueta, l’Institut Bernat Metge i de l’Institut Consell de Cent ha incorporat mesures individuals i per al propi centre

Article

MENJA, ACTUA, IMPACTA et proposa un viatge de descoberta dels efectes de la nostra manera de menjar i de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

Notícia

El canvi climàtic afecta de manera contundent la producció de bolets dels boscos ubicats a major altitud del Pirineu, segons apunta una recerca liderada pel CTFC i la Universitat de Lleida (UdL). L’estudi conclou que des de 1976 fins avui la producció de bolets s’ha reduit de forma moderada i, a més, preveu que aquesta tendència s’intensificarà fins l’any 2100 com a conseqüència de l’escalfament global.

Article
Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal)  Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal) Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Hostelería #PorElClima va néixer després de la crida mundial de l’Acord de París per adoptar mesures que contribuïssin a frenar l’emergència climàtica. És una plataforma virtual que reuneix els establiments d’hosteleria que han decidit comprometre’s amb la societat, amb l’entorn i amb un futur millor. S’hi han adherit 41 restaurants lleidatans.

Article

Calcuteca és una eina ideada per conèixer millor el grau de sostenibilitat que té tot allò que mengem i a buscar alternatives que siguin més sostenibles.

Opinió

Els insectes, diu la FAO, són una font alimentària molt nutritiva i saludable, amb un alt contingut en greixos, proteïnes, vitamines i fibra i contingut mineral: la composició d’omega-3 insaturats i dels àcids grassos en els cucs de farina és comparable a la dels peixos i superior a la dels bistec de vedella

Article

Oberta la inscripció al programa “Menjadors més sans i sostenibles”, una iniciativa compartida amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) per impulsar l’alimentació saludable als centres educatius de la ciutat.

Article
Consell dels Infants de Mollet 2019

Consell dels Infants de Mollet 2019

El projecte de promoció dels hàbits alimentaris saludables organitzat pel Consell dels Infants de Mollet (CIM) durant l’any 2019 ha rebut el segon premi atorgat per la Direcció General de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea.

Notícia

El Pla és un full de ruta per a un sector estratègic de país, que vol construir un sistema alimentari sostenible, segur, resilient, saludable i d’accés universal, que assenta les bases del Pacte nacional per a l’alimentació de Catalunya.

Notícia

 

Mercabarna obre una nau nova de trinca per oferir un espai de 8.900 m2 a productors i distribuïdors del producte bio