"L'ecoedició és calcular, minimitzar i comunicar l'impacte d'un llibre"

Laia Figueras, fundadora i director de l'Institut d'Ecoedició
29/05/2023 - 17:59

Laia Figueras Tortras és la fundadora i director de l'Institut d'Ecoedició. Durant l'entrevista, que té lloc en una impremta que forma part de l'associació, Figueras ens explica què significa imprimir llibres de forma sostenible i com està canviat la indústria. 

A Catalunya es publiquen més de 100 llibres cada dia. És el territori amb la indústria editorial més gran de tot l'Estat, i això fa que la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient estiguin a l'ordre del dia.

L’Institut de l’Ecoedició neix de la mà del Pla C* Cultura pel Clima, un pla de sostenibilitat ambiental de l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (ICEC), que amb un horitzó 2022-2024, té per objectiu incentivar i promoure que d’altres organitzacions i empreses del sector cultural es posicionin i elaborin el seu propi full de ruta per millorar la seva activitat en l'àmbit ambiental; una mostra més que quan sector i Administració Pública remen en la mateixa direcció, poden esdevenir un projecte pioner a tota Europa i al món.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Opinió


" És cert que la indústria del llibre no és alta en carboni si la comparem amb d’altres. Però l’ecosistema del llibre, i de la cultura en general, tenim la responsabilitat de lligar contingut i continent, i ara que tenim els criteris i les eines, convé aprofundir en aquest compromís. "
 

Entrevista
Jordi Panyella, editor

Jordi Panyella és editor a Pol·len edicions i membre de l'Institut de l'Ecoedició.

Reportatge
Reportatge. Especial Ecoedició

Tot i que no tingui gaire protagonisme al debat mediàtic, la indústria del llibre també té un impacte ambiental relativament elevat.

Butlletí