Javier Benayas: “L’educació ambiental genera consens. El futur, o és sostenible, o no serà”

Entrevista
17/04/2023 - 14:54

Javier Benayas del Álamo és catedràtic de la Facultat de Ciència de la Universitat Autònoma de Madrid, i entre d'altres ha participat en l'elaboració del Plan de Acción de Educación Ambiental para la Sostenibilidad.

També és membre de l'equip de recerca del Laboratori de Socioecosistemes i director de l'equip de recerca “Educació i participació ambiental” del Departament d'Ecologia de la UAM, i també pertany a l'Institut Interuniversitari “Investigació Avançada sobre Avaluació de la Ciència i la Universitat” (INAECU) (UAM-UC3M).

Benayas ha participat en l'elaboració del Plan de Acción de Educación Ambiental para la Sostenibilidad 2021-2025 (PAEAS), un document que té com objectiu impulsar un canvi cultural que permeti respondre adequadament als reptes socioambientals contemporanis de forma coordinada, participada i amb coresponsabilitat institucional i social.

En aquesta entrevista Benayas repassa la importància de l’educació ambiental en la societat d’avui. Entre els punts més importants, destaca la necessitat d’arribar a tots aquells sectors que fins ara mai s’havien implicat en totes aquelles accions en clau de sostenibilitat i respecte al medi ambient. 

Finalment, destquem que va participar a una taula rodona a la jornada Cap a on anem? Planificar i explorar en educació ambiental organitzada per la Diputació de Barcelona. Podeu veure la seva intervenció en el següent vídeo.


 

Relacionats

Article

 

Més de 80 docents i personal tècnic fan xarxa al III Simposi de la XESC

Acte
26/01/2024 - 09:00
Barcelona
Article

Més d'1 miler d'estudiants dels centres educatius de Llefià, La Salut i Sant Roc han participat de la segona edició de la Fira dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. 

Butlletí