Javier Benayas: “L’educació ambiental genera consens. El futur, o és sostenible, o no serà”

Entrevista
17/04/2023 - 14:54

Javier Benayas del Álamo és catedràtic de la Facultat de Ciència de la Universitat Autònoma de Madrid, i entre d'altres ha participat en l'elaboració del Plan de Acción de Educación Ambiental para la Sostenibilidad.

També és membre de l'equip de recerca del Laboratori de Socioecosistemes i director de l'equip de recerca “Educació i participació ambiental” del Departament d'Ecologia de la UAM, i també pertany a l'Institut Interuniversitari “Investigació Avançada sobre Avaluació de la Ciència i la Universitat” (INAECU) (UAM-UC3M).

Benayas ha participat en l'elaboració del Plan de Acción de Educación Ambiental para la Sostenibilidad 2021-2025 (PAEAS), un document que té com objectiu impulsar un canvi cultural que permeti respondre adequadament als reptes socioambientals contemporanis de forma coordinada, participada i amb coresponsabilitat institucional i social.

En aquesta entrevista Benayas repassa la importància de l’educació ambiental en la societat d’avui. Entre els punts més importants, destaca la necessitat d’arribar a tots aquells sectors que fins ara mai s’havien implicat en totes aquelles accions en clau de sostenibilitat i respecte al medi ambient. 

Finalment, destquem que va participar a una taula rodona a la jornada Cap a on anem? Planificar i explorar en educació ambiental organitzada per la Diputació de Barcelona. Podeu veure la seva intervenció en el següent vídeo.


 

Relacionats

Article

 

Més de 80 docents i personal tècnic fan xarxa al III Simposi de la XESC

Entrevista
Entrevista

La Heike Freire Rodríguez és pedagoga i referent internacional en transformació educativa i desenvolupament amb contacte amb la natura.

Article

 

Experts debaten sobre la planificació de l'educació ambiental en la jornada organitzada per la Diputació de Barcelona pel Dia Mundial de l'Educació Ambiental.

Butlletí