Javier Benayas: “L’educació ambiental genera consens. El futur, o és sostenible, o no serà”

Entrevista
17/04/2023 - 14:54

Javier Benayas del Álamo és catedràtic de la Facultat de Ciència de la Universitat Autònoma de Madrid, i entre d'altres ha participat en l'elaboració del Plan de Acción de Educación Ambiental para la Sostenibilidad.

També és membre de l'equip de recerca del Laboratori de Socioecosistemes i director de l'equip de recerca “Educació i participació ambiental” del Departament d'Ecologia de la UAM, i també pertany a l'Institut Interuniversitari “Investigació Avançada sobre Avaluació de la Ciència i la Universitat” (INAECU) (UAM-UC3M).

Benayas ha participat en l'elaboració del Plan de Acción de Educación Ambiental para la Sostenibilidad 2021-2025 (PAEAS), un document que té com objectiu impulsar un canvi cultural que permeti respondre adequadament als reptes socioambientals contemporanis de forma coordinada, participada i amb coresponsabilitat institucional i social.

En aquesta entrevista Benayas repassa la importància de l’educació ambiental en la societat d’avui. Entre els punts més importants, destaca la necessitat d’arribar a tots aquells sectors que fins ara mai s’havien implicat en totes aquelles accions en clau de sostenibilitat i respecte al medi ambient. 

Finalment, destquem que va participar a una taula rodona a la jornada Cap a on anem? Planificar i explorar en educació ambiental organitzada per la Diputació de Barcelona. Podeu veure la seva intervenció en el següent vídeo.


 

Relacionats

Notícia

Unes 450 persones debaten sobre educació i justícia ecosocial a la tercera edició del Congrés Nacional d'Educació Ambiental de Catalunya.

Article


La Diputació de Barcelona ha presentat un mapa dels equipaments d’educació ambiental públics de la província de Barcelona, aprofitant la celebració el Dia Mundial de l'Educació Ambiental el 26 de gener. La Diputació en gestiona una tercera part.

Acte

Butlletí