Helena Gualinga (Ecuador) "No debemos subestimar nuestra capacidad como jóvenes"

27/02/2023 - 08:50

Sumak Helena Sirén Gualingava és una jove activista indígena equatoriana de la comunitat quítxua Sarayaku.

L’entrevistem arrel de la trobada de líders ambientals joves que va organitzar la Casa Amèrica a Barcelona.

La podeu seguir al seu compte d'IG @helenagualinga

Ella és la protagonista del documental Helena de Sarayaku (Dir. Eriberto Gualinga | Documental | 80’ | 2022 | Equador). El seu pare és suec i la seva mare, que viu al cor de l'Amazònia equatoriana, és originària del poble quítxua de Sarayaku. En un viatge recent allà, Helena participa al tradicional festival cultural Uyantza Raymi i es reuneix amb líders quítxua que li demanen que lliuri un missatge al món: Kawsak Sacha, o 'Bosque vivo', un concepte innovador en conservació, en què es considera que la selva és un ésser viu. Podeu veure el tràiler del documental a l'enllaç.


 

Relacionats

Reportatge

Un debat amb quatre de les joves activistes mediambientals més destacades de l'Amèrica Llatina: Nicki Becker (Argentina), Sara Cognuck (Costa Rica), Helena Gualinga (Equador) i Julieta Martínez (Xile), acompanyades per l’activista colombià pels drets humans Francisco Vera.

Notícia

La Universitat de Barcelona reuneix científics, experts i activistes per parlar de la situació actual i el paper de les noves generacions en la construcció del futur.

Entrevista

Sara Cognuck és una de les coordinadores del moviment juvenil ambiental de Costa Rica i la seva portaveu per a entitats internacionals.

L’entrevistem arrel de la trobada de líder ambientals joves que organitza la Casa Amèrica a Barcelona.

Butlletí