Entrevista a Marc Hurtado i Marta Casar, impulsors de l’enquesta de Revolta Escolar

Font: Betevé

17/01/2022 - 12:02

Un 70 % de les famílies de Barcelona creuen que l’entorn de la seva escola no és segur per als infants segons una enquesta elaborada per la plataforma Revolta Escolar, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. L’estudi també posa en relleu que més de la meitat d’associacions de famílies enquestades consideren que hi ha problemes en els accessos a les escoles a causa de factors com les aglomeracions i la manca d’aparcaments de bicicletes o d’elements protectors del trànsit. D’aquesta enquesta i de les conclusions que se’n treuen n’hem parlat al ‘bàsics’ amb Marc Hurtado i Marta Casar, impulsors de l’estudi.


 

Relacionats

Notícia

Un estudi publicat a la revista Environmental Pollution mostra com estar exposat a contaminants atmosfèrics al ventre matern i durant els primers vuit anys i mig de vida altera la connectivitat estructural del cervell en la preadolescència. En particular, els majors canvis es donen com major és la contaminació rebuda els cinc primers anys. El treball ha estat liderat per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”.

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Notícia
La sortida en bicicleta amb escolars que s'ha fet a Olot

La sortida en bicicleta amb escolars que s'ha fet a Olot

La campanya s'acompanya de diversos materials i pretén arribar tant a infants i famílies com a professionals de la salut i a l'administració per impulsar la mobilitat escolar en bicicleta com una estratègia de millora de la salut pediàtrica.

Butlletí