“El decreixement està bé si la població també el practica”

Josep Mas. Ramader, agricultor i coordinador d’Unió de Pagesos a la Catalunya Central.

Redacció Sostenible.cat

07/05/2023 - 19:30


Josep Mas Esquius és un jove ramader i agricultor del Moianès i el Bages.

Va estudiar enginyeria industrial, però un cop va acabar el grau va decidir tornar a casa per fer-se càrrec dels camps i les vaques de la família.

També és el coordinador d’Unió de Pagesos a la Catalunya Central.

Mas reflexiona sobre les greus dificultats que poden acabar sorgint durant els pròxims anys per a la ramaderia local si la situació de greu sequera no es resol. 


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La Cimera Social per la Sequera ha arribat a un consens territorial per exigir transparència i accés a la informació en la gestió de la sequera, i avançar l’aplicació d’algunes mesures urgents.

Reportatge
Reportatge. Especial Sequera

En el marc d’una forta crisi climàtica amb conseqüències devastadores, des de Sostenible.cat hem volgut fer un breu reportatge centrant l’atenció en les dificultats que pateixen agricultors i ramaders de Catalunya.

Notícia

La llei té per objecte establir normes i mesures extraordinàries i urgents contra la sequera complementant el Decret llei 1/2023, de manera que es garanteixin els serveis adequats del cicle de l'aigua, especialment l'abastament domiciliari per al consum humà a tot Catalunya, i planificar les inversions urgents i l'habilitació de les execucions corresponents pel tràmit d'emergència.

Butlletí