Delta

Font: Seix Barral

11/02/2024 - 12:36

El delta de l'Ebre és un lloc on viure al límit és més que una frase feta.

El canvi climàtic està accelerant la pèrdua de terra davant l'avenç del mar i sota un paisatge en ràpida transformació bateguen les tensions mantingudes des de fa anys entre les administracions, els veïns, els turistes, els ecologistes, els caçadors i els pescadors.

En aquesta convivència sostinguda en equilibri, el temps esdevé enemic.

Allà, a l'última casa abans del mar, s'hi instal·la durant un any Gabi Martínez amb l'objectiu de donar testimoni no només d'una biodiversitat vibrant i espectacular, sinó també dels esforços de l'home i de la natura per recuperar un espai comú davant d'un futur cada cop més incert.

A la més pura tradició del nature writing anglosaxó i de l'anomenada liternatura, utilitzant recursos del gran reportatge i de la millor ficció, Delta és un llibre apassionant que ens alerta sobre els desafiaments socials i mediambientals a què s'enfronta un ecosistema en perill d'extinció.

Un lloc únic on conflueixen molts dels reptes que afronta el planeta, com la crisi climàtica, la immigració o la tensió entre les tradicions culturals i la globalització.

Un llibre publicat per l'editorial Seix Barral.

 


 

Municipis: 
Baix EbreDeltebre

Relacionats

Article

El llibret Dades del medi ambient a Catalunya presenta les dades estadístiques ambientals bàsiques anuals des de l’any 1993 (edició de 1994).

Article

El Vallès Occidental inicia una campanya per a sensibilitzar i informar la ciutadania sobre la situació de sequera i donar consells d’estalvi.

Butlletí