febrer 2021

Notícia

 

 

El contracte de neteja nou (el més important per volum de l'Ajuntament) renovarà els contenidors i els camions per oferir un servei "menys molest" i implantarà la recollida porta a porta a tota la ciutat.

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Agència de Residus de Catalunya, endega durantr el mes de març de 2021 una campanya promocional de conscienciació i sensibilització ciutadana per a una millor gestió de la fracció orgànica: Dona vida a l'orgànica.

Notícia
Imatge d'arxiu de l'Escola Marià Cubí i Soler. Foto: Aj Malgrat.

Imatge d'arxiu de l'Escola Marià Cubí i Soler. Foto: Aj Malgrat.

L'Ajuntament, en el seu compromís amb la transició energètica, substituirà aquest any les calderes de gas de les escoles públiques del municipi per unes de biomassa per al seu sistema de calefacció. En el ple de dijous passat, es va aprovar una modificació pressupostària que inclou aquesta actuació, valorada en uns 262.775 euros.

Notícia

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, considera que el posicionament de la Comissió Europa deixa clar que la UE “no permetrà de cap manera una ampliació de la tercera pista de l’aeroport” en detriment els espais naturals” i que, per tant, no es poden seguir ampliant grans infraestructures, sinó que cal “preservar més i millor” l’equilibri territorial.

Notícia

El “Projecte de seguiment i investigació de la llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera”, que està duent a terme l’Observatori RIVUS, dins la Fundació RIVUS, ha confirmat la reproducció, per segon any consecutiu, d’aquest mamífer a la Tordera. Un fet destacable, ja que la reproducció és un dels millors indicadors del bon estat dels sistemes fluvials i del seu correcte funcionament ecològic.

Notícia

Pas endavant del Consell Comarcal del Ripollès i l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses per augmentar la proporció de recollida selectiva al municipi. És per això que, aquesta setmana començaran a repartir dos nous cubells per a la recollida del rebuig i de la matèria orgànica necessaris per implantar el nou pagament per generació que s’aplicarà a partir de l’1 de gener de 2022.

Notícia

La implantació del nou servei de recollida de residus municipals amb contenidors intel·ligents s’ha implantat a més de 3.300 llars de 15 municipis

Notícia

La Diputació premia la recuperació de les dunes de la platja d'Altafullala recuperació de les dunes de la platja d'Altafulla com a protecció natural davant les llevantades i l'amenaça del canvi climàtic.