L’Ajuntament Vallromanes i els centres educatius treballen conjuntament per estalviar energia

23/02/2021 - 08:05

L’Ajuntament de Vallromanes lliurarà aquest mes de febrer als centres educatius del poble els equips per a l’estudi i la gestió del consum energètic als equipaments.

L’objectiu és dissenyar un pla d’estalvi energètic basat en accions quotidianes i senzilles que poden fer l’alumnat, mestres, conserges i personal de neteja.

Aquesta acció s’emmarca dins del projecte 50/50, de la Diputació de Barcelona,  una iniciativa que pretén que alumnat i professorat adoptin bones pràctiques per reduir el consum d’energia i aconseguir així un estalvi econòmic. El 60% d’aquest es torna a l’escola i l’altre 40% repercuteix en una disminució de la despesa de l’Ajuntament, que paga les factures.

 

Material

El material que es lliurarà consisteix en unes motxilles energètiques amb vatímetre d’endoll, un luxímetre i un termòmetre.  

Amb el vatímetre, es podrà mesurar el consum d'electricitat instantani que està realitzant un aparell elèctric, tant quan està en ordre de funcionament com quan està apagat però endollat al corrent de subministrament elèctric, així també es podrà detectar el consum fantasma dels ordinadors, pissarres digitals o altres aparells quan estan en stand-by.

El luxímetre permetrà quantificar la intensitat de llum que hi ha en un espai en un moment concret. Sabent els lúmens que hi ha en una aula, en un passadís de l'escola o en el gimnàs de l'institut, es podrà valorar si amb la llum natural hi ha prou il·luminació per desenvolupar l'activitat que es vol dur a terme en un espai determinat amb total garantia de confort i seguretat, o si, per altra banda, cal obrir els llums.

Amb el termòmetre es prendrà la temperatura que hi ha als diferents espais dels edificis i es compararà amb la que hi ha a exterior. Treballant les dades amb l’alumnat, es pot reflexionar sobre possibles estratègies per aconseguir una temperatura de confort.


 

Relacionats

Article

Els quatre equipaments municipals que han participat en la Marató durant un mes han aconseguit un estalvi d’emissions de 7.808 kgCO2eq

Notícia

"Premià energia" neix amb l'objectiu de realitzar les accions incloses en el Pla de Transició Energètica Local, com reduir les emissions de CO₂ un 55% el 2030 respecte al 2005 i disminuir la despesa energètica.

Notícia

El ple del Prat ha donat el tret de sortida per cercar socis per a la Comunitat Ciutadana d’Energia, Energia del Prat, que es vehicularà a través d’una societat publicocomunitària. S’han aprovat per unanimitat les condicions del concurs per optar a participar de la comunitat, com a accionista privat o mitjançant l’associació d’usuaris que hi canalitzarà la participació ciutadana

Butlletí