desembre 2019

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona ja té instal·lades, i a punt per començar a funcionar, 36 càmeres que vigilaran la Zona de Baixes Emissions. L'AMB instal·la els senyals de trànsit definitius a la ZBE Rondes BCN, que entra en vigor de manera permanent l'1 de gener del 2020 i que restringirà la circulació dels vehicles més contaminants

Notícia

A partir de la implementació del porta a porta fa dos anys, el municipi ha passat de reciclar el 30% a reciclar més del 80% convertint-se un dels municipis que més recicla del país. Després de consolidar la recollida selectiva, Breda es prepara per fer el següent pas: la prevenció i la reutilització en la gestió dels residus municipals com a vies preferents.

Notícia

El Zoo de Barcelona ha alliberat a la serra de Tramuntana 88 ferrerets, una espècie de gripau endèmica de Mallorca que està en perill d’extinció. En els darrers tres anys el Zoo ha reintroduït 220 exemplars d’aquest amfibi que forma part d’un pla de conservació exemplar que ha rebut el reconeixement internacional.

Notícia

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha posat en funcionament 19 camions recol.lectors nous de recollida superior i bilateral, dues caixes rentacontenidors amb raspalls per a la neteja automatitzada i integral (de dintre i de fora), furgons i furgonetes elèctriques; així com altre equipament auxiliar per a les transferències de resta i selectiva.
 

Notícia

Un nou cicle del Programa Metropolità pels Drets Humans des del món local: Tenim Drets, Teixim LlibertatsTenim de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB posa el focus en la producció i l'ús dels plàstics. 

 

Notícia

Sota el lema: “Reis del reciclatge, patges del civisme”, l’Ajuntament busca la complicitat dels comerciants de la ciutat per sensibilitzar tota la població sobre el reciclatge. 

Notícia
 

Les actuacions municipals d’adequació d’enllumenat mitjançant la implantació de pàmpols de leds es va iniciar l’any 2014 a les vies de la xarxa viària bàsica i des d’aleshores s’hi ha donat continuïtat, amb l’objectiu de promoure actuacions d’estalvi energètic que permetin reduir les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.

Notícia

El Govern de les Illes Balears ha constituït, juntament amb els principals agents econòmics i socials, els consells insulars, els municipis i la Universitat de les Illes Balears (UIB), la Mesa per a l’Agenda Balear 2030.

Notícia

Sostenible ha estat present a la COP 25, la Conferència de las Parts (COP) òrgan de decisió suprem de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre canvi climàtic, que es convocava amb l'objectiu de desenvolupar el que ja es va aprovar a l'Acord de París i aconseguir el compromís per reduir les emissions globals un 50% en 2030, amb un objectiu de zero emissions per a 2050.