L’Ajuntament de Sabadell presenta una campanya de sensibilització sobre reciclatge

28/12/2019 - 08:00

Sota el lema: “Reis del reciclatge, patges del civisme”, l’Ajuntament busca la complicitat dels comerciants de la ciutat per sensibilitzar tota la població sobre el reciclatge. 

Tal com ha explicat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, a la roda de premsa de presentació de la campanya, Sabadell és el municipi amb el percentatge de selectiva més baix de la comarca: “No arribem al 40%. Cal donar la volta a aquestes xifres. Posant-ho fàcil a la ciutadania i treballant molt la sensibilització”.

Per això, i atès que els residus comercials representen el 37% del total dels residus municipals que es generen a Catalunya, s’ha centrat la campanya en el paper prescriptor dels comerciants, que amb les seves actituds podrien ser un exemple a seguir.

Els comerciants podeu influir directament en productors i consumidors. Per això el vostre paper és clau en el foment d’un model d’oferta i de consum que minimitzi el seu impacte ambiental i la generació de residus”, ha destacat Farrés.

La campanya, amb un toc amable, vol sensibilitzar de la necessitat de tractar els residus, i l’impacte que tenen en la ciutat, amb cura, civisme i responsabilitat. Per tot això s’han produït 3.000 cartells a tot color per penjar a les botigues de la ciutat, així com 5.000 tríptics amb informació i bones pràctiques en la gestió dels residus comercials i 4.000 flyers amb informació específica sobre els residus d’aparells elèctrics i electrònics. Aquest material es repartirà a les zones comercials en les properes setmanes. A més, es farà una campanya d’anuncis als mitjans de comunicació locals per sensibilitzar tota la ciutadania i incrementar el reciclatge en unes dates com aquestes, on augmenten els residus per l’increment considerable del consum.

En la informació que es facilita als comerços, se’ls esperona en les bones pràctiques pel que fa al tractament de residus comercials. Es demana als comerciants, entre d’altres coses, que dipositin cada fracció al contenidor corresponent, que no deixin ni abandonin residus fora dels contenidors a la via pública, que pleguin i dipositeu sempre les caixes de cartró dins dels contenidors, que facin servir bosses amb unes dimensions que s’adaptin a les obertures dels contenidors, que no arrosseguin les bosses en portar-les des de l’establiment fins al contenidor o que portin els voluminosos al Punt Blau.

 

Increment de la capacitat de recollida al sector de la Rambla

Paral·lelament, l’Ajuntament de Sabadell ha iniciat una sèrie de mesures per millorar la capacitat de recollida de residus a una part de la Rambla. En primer lloc, s’ha decidit reduir els contenidors de resta a favor dels de cartró i paper. Concretament es reduirà la resta en 10 contenidors. A més, es retiraran 14 contenidors de 1.000 litres per substituir-los per 16 de 3.200 litres. Aquest augment de la mida dels contenidors es durà a terme a Narcís Giralt, 47; Cervantes, 2 i Bosch i Cardellach, 29. Amb aquestes mesures s’aconseguirà augmentar més d’un 30% la capacitat de de la fracció de paper i cartró i per tant un millor servei a una zona de la ciutat amb molta activitat comercial.

Per últim s’augmentarà la freqüència de recollida en dates assenyalades (obertura de diumenges, Nadal, rebaixes...), passant un dia extra a la setmana en resta i en paper i cartró.

L’objectiu és que aquestes mesures es puguin anar ampliant gradualment a tota la ciutat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Consistori ha consensuat amb l’entitat Rubí té rodes la tria dels nous recipients per a la brossa, adaptats a aquest col·lectiu, entre d'altres

Article

Aquest nou sistema ha permès reduir dràsticament els residus de la fracció resta.

Article

Des del consistori es fa una crida al civisme per tal que s’evitin conductes que embrutin la via pública i per a què, entre tots i totes, es contribueixi a mantenir neta la ciutat.

Butlletí