juliol 2019

Notícia

Els humans ja hem consumit tots els recursos que el nostre planeta és capaç de regenerar de manera natural en un any. Aquest 29 de juliol ha sigut l'Overshoot Day, s'avança tres dies respecte 2018, que se sumen als gairebé cinc mesos dels darrers trenta anys.

Notícia
Font: Ecologistes en Acció

Font: Ecologistes en Acció

Les administracions de l’Àmbit-40 es comprometen a  accelerar les mesures per complir amb els paràmetres de qualitat de l’aire exigits per la Comissió Europea en 18 mesos.

Notícia

Cada any es consumeixen 32.800 milions de cigarrets a Espanya, un 15% de els filtres acaba a les platges. Triguen una dècada a degradar-se, i inclouen compostos com acetona, amoníac, arsènic, poloni o elements radioactius.

Notícia

L’impost del turisme sostenible (ITS) finançarà el projecte per un import total de 740.072 €. El projecte inclou la creació d’una aplicació que orientarà els usuaris sobre els llocs on es pot fondejar.

Notícia

L'investigador del Museu de Ciències Naturals Constantí Stefanescu participa en un estudi que avisa que el canvi climàtic és més ràpid que l'adaptació dels animals

Notícia

L’Ajuntament de Mollet del Vallès decretarà l’emergència climàtica a la ciutat a partir de l’1 de gener de 2020. Per fer-hi front, s’activarà un paquet de mesures urgents que se sumaran a les diferents actuacions que fa anys ja s’apliquen i que han portat a Mollet a rebre diferents reconeixements per les seves polítiques adreçades a la preservació del medi ambient com ara l’European Green Leaf.

Notícia

Aquest pla de reforestació submarina s'emmarca dins el projecte 'Bosc Marí' impulsat conjuntament per REE i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA), amb la col·laboració del Govern Balear i l'Aeròdrom Militar de Pollença, que aquest any ha estat reconegut com a millor iniciativa de responsabilitat social en els Premis Cinc Dies a la Innovació Empresarial.

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Notícia

Abans de limitar l'activitat de la instal·lació, com proposa Colau, vol establir un pla d'actuació basat en les dades de tres estudis que presentarà al setembre

Notícia
La Comissió Europea considera que l'Estat viola "sistemàticament" els límits de diòxid de nitrogen marcats per la normativa comunitària

Brussel·les ha denunciat a Espanya al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per vulnerar els nivells de contaminació de l'aire a Barcelona, part del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l'Oriental i Madrid. La Comissió Europea ha anunciat aquest dijous la decisió de portar als tribunals a l'estat espanyol per no "respectar els límits de diòxid de nitrogen" en aquestes zones urbanes.