agost 2018

Notícia

El municipi d'Olius, al Solsonès, ha estrenat l'1 d'agost el sistema de recollida de residus porta a porta. L'Ajuntament, però, conservarà el mètode tradicional a les zones més rurals del poble, on resulta difícil fer la recollida diària.

Notícia

L’Ajuntament de Lleida iniciarà al setembre la recuperació dels Aiguamolls de Rufea amb un projecte de millora ambiental que potenciarà el seu ús públic. El projecte pretén treure el màxim interès natural, especialment per a usos naturalistes i educatius i, donada l’envergadura del projecte, s’ha estructurat en dos fases. 

Notícia

L’Ajuntament de Caldes de Montbui instal·la lluminàries amb sensor de moviment incorporat en la fase d’adequació lumínica de l’enllumenat públic al barri de El Farell per reduir el consum energètic

Notícia

L'equipament cedit per la Diputació de Barcelona no requereix cap tipus de manteniment més enllà de la recomanació de repintar-los cada 10 anys. No s'estellen, no es podreixen ni es ressequen, tenen una baixa absorció d'humitat i una alta resistència a les inclemències del temps que els fan resistents i de llarga durada.

Notícia

L’Ajuntament d’Artés, a partir d’una proposta dels Pressupostos Participatius per l’any 2018, amb la qual es vol promoure la mobilitat sostenible, subvencionarà la compra de bicicletes elèctriques.

Notícia

Durant el curs escolar 2017-18, 5.629 alumnes de 90 escoles i centres formatius procedents de 24 municipis de la conca del Besòs han pres part del programa d’educació ambiental “Descobreix el riu”, que organitza el Consorci Besòs Tordera.

Notícia
Per contra, la proximitat a zones agrícoles es relaciona amb més risc de patir aquest càncer

Un nou estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) ha analitzat per primera vegada la seva relació amb el càncer de mama. Més de 3.600 dones a Espanya han participat en aquesta recerca que conclou que les dones que viuen a prop d'espais verds urbans, com parcs i jardins, tenen menys risc de patir càncer de mama. Per contra l’estudi admet una associació entre el càncer de mama i els espais agrícoles, estudis previs suggereixen que aquest vincle es deu a l'ús dels pesticides a l'agricultura,

Notícia

Els Ajuntaments de Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Viladrau i l’EMD Sant Miquel de Balenyà, conjuntament amb l’Àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana, inicien una nova recollida de l’oli vegetal mitjançant contenidors al carrer, amb l’objectiu de millorar la gestió d’aquest residu.

Reportatge

El gel marí més antic i gruixut de l'oceà Àrtic s'ha trencat per primera vegada des que hi ha registres. La trencadissa s'ha produït en dues ocasions aquest any, segons ha publicat aquesta setmana el diari The Guardian. L'última, a principis d'agost, ha estat la més gran. Les prediccions indiquen que el gel de l'oceà Àrtic desapareixerà del tot a l'estiu en algun moment entre el 2030 i el 2050.

Notícia
Les millores inclouen la creació de zones reservades d’aturada breu anomenades “Petó i adéu”

En el marc de les mesures per millorar els entorns escolars de la ciutat, l’Ajuntament de Sabadell està impulsant durant el mes d'agost noves accions al carrer de la Indústria i als entorns de l’Escola del Carme i de l’Escola Pia.