Enllumenat amb la darrera tecnologia a Caldes de Montbui

01/09/2018 - 09:00

L’Ajuntament de Caldes de Montbui instal·la lluminàries amb sensor de moviment incorporat en la fase d’adequació lumínica de l’enllumenat públic al barri de El Farell per reduir el consum energètic

L’Ajuntament de Caldes de Montbui fa un pas més en la política d’estalvi energètic instal·lant sistemes de darrera tecnologia que permetin estalviar en la factura elèctrica. Dins del marc d’adequació lumínica progressiva de l’enllumenat del municipi, l’Ajuntament ha instal·lat dispositius lumínics amb sensor de moviment al barri de El Farell, adequant l’enllumenat a les necessitats funcionals.

Fins ara el barri disposava de fanals de vapor de mercuri amb 150 W de potència. Actualment s’han instal·lat llums led de 38 W en columnes de 7 metres d’alçada. El canvi s’ha fet en dues fases dins del marc d’adequació de l’enllumenat del municipi. La Fase 1, executada per l’empresa IPV, S.A., cobrint el passeig dels Ocells, el carrer Passarell i parcialment la plaça Mary Poppins, amb un cost de 80.402,61 €. I la Fase 4, que ha comprès el carrer Flor de l’Espígol i el passeig de les Flors (de la zona urbana a la zona d’entrada on es situa el centre social), executada per l’empresa Muntatges Lleida, S.A. amb un cost de 35.126,68 €.

El funcionament d’aquests nous dispositius instal·lats preveuen una il·luminació al 100% de potència en les cruïlles i les zones d’atenció prioritària pel que fa a la seguretat de circulació. En un horari nocturn predefinit la luminiscència redueix la potència al 30%, tornant al 100% quan el sensor detecta moviment.

En els carrers menys transitats la il·luminació és del 30% de potència, incrementant al 100% al pas d’un vianant o vehicle gràcies al sensor de moviment, adequant la despesa energètica a les necessitats reals del barri.

Actualment, el barri de El Farell té una despesa elèctrica d’enllumenat públic de 778,95 € mensuals. Amb el canvi de dispositius lumínics es preveu una despesa mensual de 94,60 €.

Aquesta darrera tecnologia s’ha implantat al barri de El Farell com a prova. Del seu resultat definitiu es determinarà la seva implantació en diferents zones del casc urbà.

Regulació lumínica

Amb aquestes dues noves fases executades de les quatre que disposa el barri de El Farell, l’Ajuntament de Caldes de Montbui segueix la implantació de les mesures incolses en la normativa catalana de protecció del medi nocturn, afavorint una important reducció de l’impacte ambiental de les instal·lacions d’il·luminació.

La renovació de tots els aparells i les instal·lacions d’il·luminació exterior de Catalunya substituint-los per altres que compleixin els criteris del Decret 190/2015, aporta: estalvi energètic; menys contaminació atmosfèrica per la reducció de l’emissió de gasos generats en la producció de l’electricitat; menys impacte sobre el canvi climàtic, amb menor emissió de gasos d’efecte hivernacle, i la utilització de làmpades amb menor contingut de substàncies perilloses.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Vilanova del Vallès continua amb la modernització de l'enllumenat públic, optant per la tecnologia LED per reduir la petjada de carboni municipal.

Notícia

Llinars del Vallès ha aconseguit estalviar un 60% en la seva factura energètica amb la substitució de pràcticament tots els punts d’il·luminació exterior i als equipaments

Notícia

La Diputació de Barcelona subvenciona el canvi amb 1.499.389 euros.

Butlletí