Un total de 5.629 estudiants han participat aquest curs en el programa educatiu “Descobreix el riu” a la conca del Besòs

Font: Ajuntament de Canovelles i Consorci Besòs Tordera

30/08/2018 - 08:33

Durant el curs escolar 2017-18, 5.629 alumnes de 90 escoles i centres formatius procedents de 24 municipis de la conca del Besòs han pres part del programa d’educació ambiental “Descobreix el riu”, que organitza el Consorci Besòs Tordera.

De les 10 activitats incloses en aquest programa, un any més ‘Vida d’un riu’ -sortida d’un dia on es realitza un itinerari amb parada a tres punts de la conca (curs alt, curs mitjà i curs baix/desembocadura)-, amb 1.555 participants, ha estat l’activitat més demandada, seguida per ‘Coneguem la depuradora’, amb 1.179. En aquesta ocasió, el taller a l’aula adreçat als alumnes de cicle infantil (de P3 a P5) ‘El riu a l’escola’ ha passat a la tercera posició, amb 888 alumnes, i un altre taller d’infantil ‘Rius de Conte’ (amb 509) n’ocupa la quarta.

La resta d’activitats segons nombre de participants han estat ‘Bèsties i bestioles’ (486), ‘El joc de l’Aiguòmetre’ (446), ‘De la depuradora al riu’ (316), ‘Com tenir cura dels rius’ (225) i ‘Bioindicadors a l’aula’ (25). L’activitat ‘Estat ecològic dels rius’, adreçada als alumnes de segon cicle d’ESO i Batxillerat, no ha rebut cap petició.

Enguany, els centres educatius han procedit de 24 municipis de la conca del Besòs: Badalona, Barcelona, Caldes de Montbui, Canovelles, Cànoves i Samalús, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Figaró-Montmany, Granollers, la Garriga, la Llagosta, la Roca del Vallès, les Franqueses del Vallès, Llinars del Vallès, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Codines, Santa Coloma de Gramenet, Santa Eulàlia de Ronçana i Santa Perpètua de Mogoda.

El programa s’adreça principalment a estudiants de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO) i a estudiants de Batxillerat i Cicles formatius, així com a altres centres educatius específics. Poden sol·licitar qualsevol d’aquestes activitats els centres educatius dels 64 municipis consorciats de les conques del Besòs i la Tordera.

Les escoles interessades poden obtenir més informació de cadascuna d’aquestes activitats dins l’apartat Educació i Promocióde la pàgina www.besos-tordera.cat. Les inscripcions ja es poden formalitzar al telèfon 93 842 93 61 o a l’adreça electrònica apren@apren.cat d’Aprèn Serveis Mediambientals, empresa encarregada d’impartir el programa educatiu.

“Descobreix el riu” va néixer el curs 1995-1996. Des d’aleshores, han passat per aquest projecte més de 105.000 alumnes de diferents municipis de la conca del Besòs.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El consorci Besòs-Tordera treballa amb un projecte per potabilitzar l'aigua que sanegen les depuradores de Granollers, Caldes i Santa Maria de Palautordera.

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

Lliurats els premis del VII Concurs de Dibuix “Descobreix el riu”, dedicat al blauet

Butlletí