Un total de 5.629 estudiants han participat aquest curs en el programa educatiu “Descobreix el riu” a la conca del Besòs

Font: Ajuntament de Canovelles i Consorci Besòs Tordera

30/08/2018 - 08:33

Durant el curs escolar 2017-18, 5.629 alumnes de 90 escoles i centres formatius procedents de 24 municipis de la conca del Besòs han pres part del programa d’educació ambiental “Descobreix el riu”, que organitza el Consorci Besòs Tordera.

De les 10 activitats incloses en aquest programa, un any més ‘Vida d’un riu’ -sortida d’un dia on es realitza un itinerari amb parada a tres punts de la conca (curs alt, curs mitjà i curs baix/desembocadura)-, amb 1.555 participants, ha estat l’activitat més demandada, seguida per ‘Coneguem la depuradora’, amb 1.179. En aquesta ocasió, el taller a l’aula adreçat als alumnes de cicle infantil (de P3 a P5) ‘El riu a l’escola’ ha passat a la tercera posició, amb 888 alumnes, i un altre taller d’infantil ‘Rius de Conte’ (amb 509) n’ocupa la quarta.

La resta d’activitats segons nombre de participants han estat ‘Bèsties i bestioles’ (486), ‘El joc de l’Aiguòmetre’ (446), ‘De la depuradora al riu’ (316), ‘Com tenir cura dels rius’ (225) i ‘Bioindicadors a l’aula’ (25). L’activitat ‘Estat ecològic dels rius’, adreçada als alumnes de segon cicle d’ESO i Batxillerat, no ha rebut cap petició.

Enguany, els centres educatius han procedit de 24 municipis de la conca del Besòs: Badalona, Barcelona, Caldes de Montbui, Canovelles, Cànoves i Samalús, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Figaró-Montmany, Granollers, la Garriga, la Llagosta, la Roca del Vallès, les Franqueses del Vallès, Llinars del Vallès, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Codines, Santa Coloma de Gramenet, Santa Eulàlia de Ronçana i Santa Perpètua de Mogoda.

El programa s’adreça principalment a estudiants de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO) i a estudiants de Batxillerat i Cicles formatius, així com a altres centres educatius específics. Poden sol·licitar qualsevol d’aquestes activitats els centres educatius dels 64 municipis consorciats de les conques del Besòs i la Tordera.

Les escoles interessades poden obtenir més informació de cadascuna d’aquestes activitats dins l’apartat Educació i Promocióde la pàgina www.besos-tordera.cat. Les inscripcions ja es poden formalitzar al telèfon 93 842 93 61 o a l’adreça electrònica apren@apren.cat d’Aprèn Serveis Mediambientals, empresa encarregada d’impartir el programa educatiu.

“Descobreix el riu” va néixer el curs 1995-1996. Des d’aleshores, han passat per aquest projecte més de 105.000 alumnes de diferents municipis de la conca del Besòs.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant el curs escolar 2018-19, 5.829 alumnes de 98 escoles i centres formatius procedents de 32 municipis de les conques del Besòs i la Tordera han pres part del programa d’educació ambiental “Descobreix el riu”, que organitza el Consorci Besòs-Tordera.

Notícia
L'ACA i el Consorci Besòs Tordera treballen per salvar la fauna afectada per l’incendi
 

La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i 11 municipis de la llera del Besòs, s’han reunit avui per avaluar els efectes produïts al riu Besòs per l’incendi de dimecres en una fàbrica de Montornès. Les administracions s’han compromès a tirar endavant un pla de xoc immediat per recuperar la biodiversitat del riu Besòs i fer seguiment de les responsabilitats legals que se’n puguin derivar. L’ACA ja va declarar l’emergència al riu Besòs a causa de la contaminació fruit de l'incendi.

Notícia
 

Un dels objectius dels pròxims anys de la nova direcció del Consorci Besòs tordera és impulsar l’economia circular. La nova Junta pel mandat 2019-2023 amb Josep Monràs al capdavant buscarà aconseguir més finançament a través de crear sinergies entre els diferents serveis de l’ens, com ara les depuradores.

Butlletí