gener 2018

Notícia

Es recolzarà el cost de la instal·lació d'estacions de recàrrega de vehicles elèctrics i també es recolzarà un total de 30 projectes presentats per ajuntaments i empreses que suposen la reducció dels consums energètics en el sector transporte.

Notícia

Es tracta d'aplicacions innovadores que tenen com a objectiu augmentar l'eficiència i la transparència dels serveis municipals. Després d’unes setmanes de prova pilot, s’ha posat en marxa un sistema d’ús de dispositius amb GPS per fer el seguiment dels serveis de neteja de Girona+neta que fan l’escombrada manual als carrers de la ciutat. 

 

Notícia

Alliberament d’ocells recuperats, visites guiades, jornades i tallers sobre fotografia ambiental i canvi climàtic, o bicicletades serviran per implicar i conscienciar la ciutadania sobre la singularitat i conservació d’aquests espais. Les activitats tindran lloc entre el 2 i el 4 de febrer.

Notícia

L'Empordà i el Gironès concentren el major nombre d'acords de protecció de tot Catalunya. La Diputació, el Consorci de les Gavarres i de l'Alta Garrotxa, la Iaeden i la Fundació Emys lideren el llistat de convenis, que afecten boscos, rius, cultius o fauna

Notícia

Les subvencions es destinaran a entitats sense ànim de lucre i ens locals que tinguin acords de custòdia fluvial en marxa o previstos per dur a terme tasques de restauració de les lleres dels rius i millora de zones humides

Notícia

L’Ajuntament de Rubí, amb el suport de la Diputació de Barcelona, està elaborant el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de la ciutat, un document que ha de definir les estratègies en matèria de mobilitat que s’aplicaran al municipi en els propers anys. Amb l’objectiu que el pla sigui el més ric possible, s’iniciarà un procés participatiu obert a tota la ciutadania.

Notícia
L’edifici a Barcelona s’ha convertit en el centre neuràlgic d’impuls de la sostenibilitat
La Fàbrica del Sol és un equipament d'educació ambiental promogut per l'Ajuntament de Barcelona. Ubicada dins el Parc  de la Barceloneta, s'ha convertit després d'un any d'obres en un equipament ambiental demostratiu de referència a la ciutat. Així, a la nova coberta energètica de l'edifici, tots els elements contribueixen a la reducció de consums. El terra filtra l’aigua de pluja -que després es reutilitza- i les plaques fotovoltaiques capten l’energia solar.
Notícia

La custòdia del territori és un conjunt d’estratègies i instruments que pretenen implicar els propietaris i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors naturals, culturals i paisatgístics. Aquesta conservació de la natura, el paisatge i el patrimoni cultural no és una responsabilitat només de les administracions públiques, sinó que la ciutadania, la societat civil i les empreses privades també poden i han de contribuir-hi.

Notícia

Un any després que la Generalitat declarés Saldes primer municipi amb un Espai amb un cel nocturn de qualitat de Catalunya, l’Ajuntament ha reduït ostensiblement la font de contaminació lumínica amb el canvi de la meitat dels fanals públics gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i preveu canviar la resta d’instal·lacions aquest any.