desembre 2017

Notícia

L’Ajuntament de Girona té la intenció de crear una empresa pública per gestionar l’aigua.

Notícia

S'ha fet una visita les instal·lacions solars d’autoconsum i les tasques de substitució de l’enllumenat públic per tecnologia LED realitzades en el marc del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia.

Notícia

L’Ajuntament de Nules ha cedit uns terrenys a l’Assemblea Local de Creu Roja de Nules per a posar en marxa un projecte d’horts inclusius amb els quals s’ofereix la possibilitat de cultivar gratuïtament en parcel·les dotades de les instal·lacions corresponents.

Notícia

Es tractava de la primera activitat pública de la Xarxa de Voluntariat Ambiental, impulsada pel Consell Municipal de Medi Ambient amb el suport de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament.

Notícia

L’últim informe de progrés dels objectius de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), corresponent a les dades de l’any 2015, assenyala que les emissions han sofert un lleuger augment del 0,8%, amb un increment de 0,3 milions de tones en relació al 2014.

Notícia

Vilafranca del Penedès ha obtingut el certificat Biosphère que atorga l’Institut per al Turisme Responsable (ITR), una institució avalada per l’UNESCO. La certificació Biosphère es recolza en estàndards basats en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la ONU integrats a l’Agenda 2030, seguint les directrius i recomanacions de la Carta Mundial de Turisme Sostenible. 

Notícia

El Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet del mes de novembre ha donat llum verda al Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Santa Coloma Gramenet; un projecte municipal que suposarà ampliar a la ciutat el nombre de carrers més segurs i accessibles per als vianants i alhora contribuirà a la millora de la qualitat de l’aire, a partir de diferents mesures que també hi contempla.

Notícia

L'Ajuntament de Ripollet , amb la col·laboració d'Entorna3 Projectes socioambientals, va posar en marxa, al setembre, la campanya "Aigua, font de drets!", amb l'objectiu de donar a conèixer diferents punts de vista d'experts i experiències similars sobre la municipalització del servei d'aigua, resoldre dubtes a la ciutadania i recollir les suggeriments de veïns i veïnes.

Notícia

S’han donat a conèixer els resultats del procés participatiu per decidir quin és el millor model de recollida d’escombraries per Santa Eulàlia, dut a terme del 25 de novembre al 5 de desembre. Tenint en compte que van votar 554 persones, els resultats suposen que un 78% del vots són favorables al sistema de recollida porta a porta, un 21% al sistema de contenidors i 1% en blanc.