febrer 2015

Notícia
La gestió de les ajudes es farà a través dels serveis socials. En el cas concret d'Esplugues, el fons previst per al programa és de 137.000 euros.
Notícia

L'aposta de l'Ajuntament de Sant Cugat per la prevenció en l'impacte ambiental ha permès reduir de forma sostinguda la demanda d'energia des del 2008, moment en què l'Ajuntament va posar en funcionament el sistema integrat de gestió. Programes de formació interna, com els assessors ambientals, han contribuït a sensibilitzar els treballadors municipals i a fer-los prendre consciència que és possible ser més eficient i reduir la necessitat de consum energètic.

Notícia
El Green Parc es un equipament públic situat al parc de les Morisques de Sant Quirze del Vallès. És d'ús lliure i és un dels primers parcs d'Europa que converteix en energia elèctrica l'energia cinètica generada pels usuaris.
Entrevista

Ramon Minoves, psicòleg  i educador social, és coordinador d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i un dels impulsors  del III Fòrum de Medi Ambient i Món Local, que entre el 10 i l'11 de març reunirà  polítics i tècnics municipals, empreses i representants del món social per debatre sobre temes emergents de sostenibilitat local, i en particular sobre el paper que ha d'acomplir la societat en la lluita contra el canvi climàtic.

 

Notícia
El municipi ha fet una aposta ferma per la lluita contra el malbaratament alimentari des del 2012.

L'any 2014 es va aconseguir recollir 7,7 tones d'excedents alimentaris per ser aprofitats a la Botiga Solidària. També s'ha publicat la guia "Aprofitar aliments, prevenir residus. Guia d'acció local. L'experiència de la Botiga Solidària de Cornellà de Llobregat".