Xec nadó amb bolquers reutilitzables a Alforja i Castellvell del Camp

Font: Ajuntament d'Alforja i Ajuntament de Castellvell del Camp. ADZNadons.

08/02/2021 - 13:22

Diversos ajuntaments han començat a lliurar bolquers reutilitzables com a xec nadó als nens i nenes nou nats als seus municipis.

Quants bolquers fa servir un nadó? Aproximadament, uns 5.500. De 6 a 10 canvis diaris. En 1 mes, 180 bolquers. En 1 any, 2150 bolquers. En 2 anys i mig, 5.500. Això representa gairebé 350 milions de bolquers cada any a Catalunya contant només els fets servir per nadons nascuts el 2018.

Quant tarda un bolquer d’un sol us a degradar-se? La projecció aproximada és d’uns 500 anys. No ha passat suficient temps des de que van sortir al mercat el 1948 per a saber ciència certa però podrien tardar diversos segles quan s’exposen a la llum solar i a l’aire, fins i tot milers d’anys quan van a parar a abocadors i no s’exposen al sol ni a l’aire. Tampoc els “bolquers ecològics” es degraden sense estar exposats al sol o a l’aire.

Per aquest motiu, diversos ajuntaments han començat a lliurar bolquers reutilitzables com a xec nadó als nens i nenes nou nats als seus municipis.

A Castellvell del Camp, l'alcalde va fer entrega a la mare de la Martina d'un paquet de bolquers reutilitzables que cobreix els sis primers mesos. Amb aquest programa que seguirà amb tots els nadons de l'any 2021, l'ajuntament vol mostrar també el compromís amb el medi ambient, disminuint els residus i contribuint a un món més sostenible per a les generacions futures.

L’Ajuntament d’Alforja va rebre els passats diumenges 10 i 17 de gener a l’Anouk, la Carla, la Núria, la Laia, la Júlia, la Kala, el Joan, la Sara, la Viet, la Chloe, l’Ivan, el Jason i el Martí i a les seves famílies. Aquests nens i nenes són els nadons nascuts a Alforja durant l’any 2020 i tant ells com les seves famílies van ser rebuts per separat per l’alcalde, Juanjo Garcia i per altres representants del consistori alforgenc. En anys anteriors la recepció es feia en un acte conjunt amb presència de totes les famílies convidades, però enguany, a causa de la pandèmia, l’acte s’ha fet per separat, família a família, i respectant totes les mesures de seguretat.

L’Ajuntament d’Alforja ha obsequiat a cadascuna d’aquestes famílies amb un xec nadó per un import de 150 euros i amb un lot de bolquers reutilitzables que produeix una empresa del Baix Camp, ADZNadons, i que està valorat en 175 euros. 


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Taula Plàstic Zero ha celebrat la seva primera sessió de treball per donar continuïtat i ampliar el Compromís Barcelona Plàstic Zero, que recull projectes i accions d’organitzacions diverses que treballen en la reducció dels plàstics d’un sol ús a la ciutat.

Article

‘Mou-te pel Zero’ és la nova campanya per reduir residus i impulsar el comerç local a Manlleu. Tothom pot jugar-hi, segons el seu nivell, i guanyar recompenses a través d’una app o completant unes butlletes

Article

Rubí ha engegat una campanya comunicativa per reduir els residus vinculats a la compra domèstica, per tal de conscienciar tant la ciutadania com els comerciants de la importància d'utilitzar envasos retornables i reutilitzables per prevenir els residus plàstics, que en l'última dècada han generat un rellevant impacte ambiental.

Butlletí