Ús dels gots reutilitzables a Barcelona

17/11/2016 - 12:27

Des de principis d'any, a Barcelona s'ha aconseguit la substitució de gots de plàstic per gots reutilitzables en diferents esdeveniments i espais.

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) segueix treballant per la sostenibilitat transformadora a la ciutat i avançant cap a la prevenció de residus. Des de principis d'any ha aconseguit la substitució de gots de plàstic per gots reutilitzables en diferents esdeveniments i espais.

Els assistents quan compren la seva primera beguda entreguen 2€ en concepte de dipòsit, de manera que el got pot ser reutilitzat en les següents consumicions i finalment poden optar per retornar-lo o quedar-se'l. 

S'han fet actuacions.

  • Concerts al Palau Sant Jordi i a l'Estadi Olímpic,
  • Bars i restaurants del Zoològic de Barcelona,
  • Alguns esdeveniments del Parc del Fòrum, i
  • Parc d'atraccions del Tibidabo.

Els assistents quan compren la seva primera beguda entreguen 2€ en concepte de dipòsit, de manera que el got pot ser reutilitzat en les següents consumicions i finalment poden optar per retornar-lo o quedar-se'l. Concretament al Palau Sant Jordi s'han evitat generar més de 130.000 gots de plàstic als esdeveniments que han tingut lloc els primers sis mesos de l'any.

La valoració d'aquestes actuacions ha estat molt positiva, tant a nivell intern com per part dels assistents, i servirà per ampliar els àmbits i les actuacions de prevenció de residus en un futur pròxim. 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Recollir deixalles a la ciutat mentre es fa esport. És l'spogomi, una competició que ha arribat del Japó i ha aterrat aquest diumenge a Barcelona. Aquesta pràctica deu el nom a una fusió dels noms "sport", esport en anglès, i "gomihiroi", recollida de deixalles en japonès.

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Butlletí