Urnes biodegradables amb llavors d'arbres tindran un nou espai al cementiri de la Seu d'Urgell

Font: mónsostenible

23/04/2019 - 11:26

La Seu d'Urgell aprova una nova ordenança del cementiri que inclou urnes biodegradables i un espai de dol perinatal Aquesta ordenança regularà per primera vegada la pràctica que es realitza habitualment des del servei municipal de cementiris. Les urnes biodegradables per a dipositar les cendres dels difunts estaran instal·lades en un espai nou del cementiri que tindrà aspecte d'hivernacle. El titular podrà plantar-hi amb les cendres la planta o l'arbre que desitgi d'entre les espècies pròpies del territori.

Aquesta ordenança, que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals que conformen el Consistori urgellenc en el ple de l'11 de març, preveu dues grans novetats que oferirà el recinte del cementiri municipal: un espai per a urnes biodegradables i un espai de dol perinatal. Al respecte, l'alcalde de la seu d'Urgell, Albert Batalla, va manifestar que facilitar l'ús d'aquestes urnes funeràries biodegradables "contribuïm des del món local en la transformació dels cementiris, tal i com els entenem fins ara, en espais verds, de natura".

Les urnes biodegradables per a dipositar les cendres dels difunts estaran instal·lades en un espai nou del cementiri que tindrà aspecte d'hivernacle. Aquestes urnes es concediran per a un període màxim de 5 anys i disposaran d'una placa identificativa de la persona difunta. El titular podrà plantar-hi amb les cendres la planta o l'arbre que desitgi d'entre les espècies pròpies del territori. Aquest servei garanteix que les incubadores tinguin connexió elèctrica i de tramesa de senyal telemàtica per a facilitar el control i seguiment de la planta i la connexió d'aigua per regar-la. Val a dir però que els titulars de les urnes seran els responsables del manteniment i cura de la planta o arbre.

Una vegada finalitzi el termini de la concessió d'aquestes urnes biodegradables, el titular podrà retirar la planta i endur-se-la o permetre que la planta es dipositi en una zona verda del municipi de la Seu d'Urgell que l'Ajuntament habiliti amb aquesta finalitat que podria estar fora del recinte del cementeri.

D'altra banda, la nova ordenança del cementiri també inclou una altra novetat com és l'habilitació d'un espai de dol perinatal que estarà dedicat a la memòria dels fills morts durant l'embaràs (mort perinatal o gestacional). "El seu objectiu és que els pares, mares i familiars disposin d'un espai on recordar-los", va remarcar l'alcalde urgellenc.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Universitat de Barcelona promou la mobilitat sostenible entre els seus treballadors i treballadores durant els desplaçaments laborals, gràcies a la Flota UBici, una iniciativa reconeguda com a una de les Bones idees per canviar el món de 2022. Voleu conèixer tots els detalls?

Notícia

L’Institut de l’Ecoedició, dedicat a promoure la sostenibilitat en el sector editorial català, proposa per aquest Sant Jordi una ruta per Barcelona per recórrer les parades de les principals editorials que publiquen llibres seguint els criteris de l’ecoedició.

Article

Aquests premis destaquen les contractacions i els procediments de licitació més sostenibles, circulars i innovadors a nivell europeu

Butlletí