Una exposició per entendre l'Area Metropolitana, fins el 25 d'abril a Disseny Hub

Font: AMB
21/02/2015 - 00:00

Les ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona comparteixen polítiques, infraestructures, relacions i mercats de treball, educació i cultura, habitatge, salut, seguretat, mobilitat, energia i subministraments, etc. La vida ciutadana, arreu del territori, ha esdevingut metropolitana.

Per explicar aquesta realitat, l'AMB presenta l'exposició Metròpolis Barcelona, una iniciativa que mostra la realitat d'aquest territori metropolità en tots els seus àmbits. L'exposició complementa el procés de definició del nou Pla Urbanístic Metropolità - PDU.

Així doncs, la mostra se centra en fer entenedor el passat, present i futur del territori metropolità, Barcelona i 35 dels municipis del seu voltant, i la importància del nou Pla Director Urbanístic.

Per projectar la Metròpolis des de tres perspectives: el passat, el present i el futur, el projecte expogràfic s'organitza a través d'un espai central i uns cubicles que ofereixen una visió conjunta dels àmbits i alhora preserven la seva individualitat.

L'exposició ensenya quina és la situació actual de la Barcelona metropolitana, tractant d'entendre-la com el resultat de la seva transformació urbana en els darrers 40 anys sobre el Pla General Metropolità (PGM) de 1976. En aquest període, el planejament ha consolidat un territori urbanitzat que pot ser explicat com una metròpolis de ciutats diferents que mantenen un caràcter propi.
Així mateix, un cop explicat el present com a resultat de la transformacions del passat, l'exposició projecta la galeria d'oportunitats del futur de la ciutat metropolitana. I permet aprofundir en diferents àmbits, com ara el planejament de la mobilitat, evolució demogràfica, economia o medi ambient.

 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí